Σάββατο 7 Μάη 2022 - Κυριακή 8 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Την Κυριακή 8 Μάη στην Πάτρα κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τον Νίκο Μπελογιάννη

Στις 11 π.μ. η ομιλία από τον ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Θα αποκαλυφθεί μαρμάρινη στήλη και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό αφιέρωμα

Με τη μεγάλη πολιτική εκδήλωση της Κυριακής 8 Μάη στην πλατεία Παντοκράτορος της Ανω Πόλης της Πάτρας - περιοχής όπου έζησε μέρος της ζωής του ο Νίκος Μπελογιάννης - με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στις 11 π.μ., κορυφώνονται οι δίμηνες εκδηλώσεις της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του Κόμματος προς τιμήν του κομμουνιστή ήρωα, για τα 70 χρόνια από την εκτέλεσή του μαζί με τους συντρόφους του.

Στον χώρο θα αποκαλυφθεί μαρμάρινη στήλη αφιερωμένη στον Νίκο Μπελογιάννη, για την κατασκευή της οποίας σημαντικές ήταν οι προσφορές μελών και φίλων του Κόμματος.

Επιπλέον, από την Κομματική Οργάνωση προετοιμάζεται μουσικο-αφηγηματικό αφιέρωμα. Τη σκηνοθεσία έχουν ο Βασίλης Κόκκαλης, σκηνοθέτης - ηθοποιός, και η Κωνσταντίνα Βασιλοπούλου, θεατρολόγος - εκπαιδευτικός, ενώ στο τραγούδι θα είναι η σοπράνο Μαριάννα Μεσσαλά και ο Φώτης Αραβαντινός. Το συγκρότημα πλαισιώνουν οι μουσικοί Θανάσης Μελάς (μπουζούκι), Κυριάκος Ζαφειρόπουλος (κιθάρα), Δανάη Κασσάρα (κλαρινέτο), Θοδωρής Πανάς (βιολί) και Χρήστος Καποδίστριας (κρουστά).

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί συνεστίαση της ΕΠ Δυτ. Ελλάδας στα Παλαιά Σφαγεία (Ακτή Δυμαίων 84).

Για τη συμμετοχή στη μεγάλη εκδήλωση της Πάτρας, οι Κομματικές Οργανώσεις δρομολογούν λεωφορεία με αναχωρήσεις από:

Την Αχαΐα: Στις 9 π.μ. από το Αίγιο, από την εφορία. Στις 9 π.μ. από την Κάτω Αχαγιά, από το Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη».

Την Αιτωλοακαρνανία: Στις 8.30 π.μ. από τον πρώην σταθμό του ΟΣΕ στο Αγρίνιο. Στις 9 π.μ. από τα ΚΤΕΛ στο Μεσολόγγι.

Την Ηλεία: Στις 8.30 π.μ. από την πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο. Στις 9 π.μ. από την Αμαλιάδα.

Με τα πλοία από: Ζάκυνθο: Αναχώρηση στις 7.30 π.μ. από το λιμάνι της πόλης. Κεφαλονιά: Αναχώρηση στις 7 π.μ. από το λιμάνι του Πόρου.

Τέλος, η Οργάνωση Περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ καλεί όλες τις Οργανώσεις της σε προσυγκέντρωση την Κυριακή στις 10.15 π.μ. στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ