Τρίτη 10 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκθεση αυτοδύναμων σχεδίων του Κυριάκου Ρόκου

Εκθεση αυτοδύναμων σχεδίων του Κυριάκου Ρόκου με τίτλο «Απλετο φως σε 45 εσωτερικούς βιότοπους» εγκαινιάζεται την Πέμπτη 12 Μάη, στις 7.30 μ.μ. στην γκαλερί «Εκφραση / Γιάννα Γραμματοπούλου».

Την έκθεση εγκαινιάζει ο Ιωάννης Ζορζοβίλης, ενώ οι εκδόσεις «Στερέωμα» θα συνοδεύουν την έκθεση με το κόμικ του Κυρ. Ρόκου «Αποτυπώματα 1967 - 1975».

Ο Κυρ. Ρόκος είναι γλύπτης - ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Εργων Τέχνης του ΠΑΔΑ. Από το 1972 μέχρι το 2022 έχει κάνει 40 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές και διεθνείς εκθέσεις, συμμετέχει σε πολλά ελληνικά και διεθνή Συμπόσια Γλυπτικής εξωτερικού χώρου, και έχει πάρει βραβεία και διακρίσεις για το έργο του. Είναι μέλος του ΕΕΤΕ και του Συλλόγου Γλυπτών Ελλάδας.

Ο ίδιος λέει για την έκθεση που εγκαινιάζεται την Πέμπτη:

«Ελεγα τότε... Για τους "έγκλειστους" του Αλκατράζ στο όνομα του κορονοϊού του 2020, μοναδική και δοκιμασμένη λύση είναι η τέχνη. Κάνε τέχνη, βλέπε τέχνη, άκου τέχνη, διάβασε τέχνη... κατά μόνας, και κάντε κάνα "ιβέντ" τα Σάββατα στις 9 για να μην τρελαθείτε... Μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο που θα σας απαλλάξει και από τον κορονοϊό και από την τέχνη... Και να που 'γινε... Και τι καταλάβαμε; Αφού το μοναδικό μας κεφάλαιο δεν είναι ο πολιτισμός αλλά ο τουρισμός... Ναι, χάρη σ' αυτόν ζούμε σε πελάγη ευτυχίας! Aπ' όσο θυμάμαι, "αυτοβούλως έγκλειστος" συζούσα με το υλικό μου χαράζοντας κάθε φορά, μ' ευκολία γύρω μας, το μονοκονδυλάτο διάφανο και αλεξίσφαιρο κουτί μου... Μ' άρεσε που μπορούσα να μπαινοβγαίνω και, σαν μυστικός πράκτορας ή, πιο ευγενικά, σαν πολεμικός ανταποκριτής πρώτης γραμμής, να γιομίζω σημάδια την ψυχή μου, άλλοτε υμνώντας, άλλοτε αντιστεκόμενος, άλλοτε καταγγέλλοντας, και άλλοτε ξορκίζοντας, μέσα απ' το θείο δώρο της ζωής, το να μπορώ να μιλάω όπως νιώθω λεύτερα στα όριά μου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ