Τρίτη 10 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE 1
Ανοιχτά για Ευρώπη, υποβιβάστηκε ο Απόλλων Σμύρνης

Σε πλεονεκτική θέση για ευρωπαϊκή έξοδο παρέμεινε ο Παναθηναϊκός μετά την ισοπαλία με την ΑΕΚ

Eurokinissi

Σε πλεονεκτική θέση για ευρωπαϊκή έξοδο παρέμεινε ο Παναθηναϊκός μετά την ισοπαλία με την ΑΕΚ
Παραμένουν λεπτές οι ισορροπίες στη μάχη για την ευρωπαϊκή έξοδο μετά την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League 1, ενώ υποβιβάστηκε οριστικά ο Απόλλων Σμύρνης μετά την 6η αγωνιστική των πλέι άουτ. Στη μάχη για Ευρώπη κερδισμένος βγαίνει ο Παναθηναϊκός, που έμεινε όρθιος στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ την πρώτη του νίκη στα πλέι οφ πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Στα πλέι άουτ η Λαμία ήταν αυτή που «χαμογέλασε», καθώς θα έχει δεύτερη ευκαιρία για παραμονή, μέσα από τα μπαράζ με τον πρώτο της Super League 2.

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής, στο ΟΑΚΑ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έμειναν στο 0-0, αποτέλεσμα που διατηρεί την «Ενωση» υπό πίεση στην προσπάθειά της για ευρωπαϊκή έξοδο και παράλληλα αύξησε στους 2 βαθμούς τη διαφορά για τους «πράσινους» στην 3η θέση. Το ματς είχε ένταση αλλά ελάχιστες ευκαιρίες για γκολ, με καλύτερη το δοκάρι του Χατζισαφί για την ΑΕΚ στο 29'.

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο πρωταθλητής πλέον Ολυμπιακός, αν και αγωνίστηκε με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή του, νίκησε 1-0 (Τικίνιο 55') τον Αρη, ο οποίος έχασε έδαφος στο κυνήγι της Ευρώπης.

Την πρώτη του νίκη στα πλέι οφ πανηγύρισε ο ΠΑΣ Γιάννινα, 1-0 τον ΠΑΟΚ εντός έδρας. Οι γηπεδούχοι ήταν σαφώς πιο παραγωγικοί στην επίθεση και είναι χαρακτηριστικά ότι εκτός του νικητήριου γκολ του Σνάιντερ στο 77' σημείωσαν άλλα δύο, που όμως ακυρώθηκαν μέσω VAR. Προβλημάτισε και πάλι ο ΠΑΟΚ, ειδικά στο επιθετικό κομμάτι, και συνέχισε χωρίς νίκη για 11ο σερί ματς, ενώ εξακολουθεί να μην έχει «καθαρίσει» την υπόθεση 2η θέση.

Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 79, ΠΑΟΚ 60, Παναθηναϊκός 55, Αρης 53, ΑΕΚ 53, ΠΑΣ Γιάννινα 46.

Πλέι άουτ: Στα μπαράζ η Λαμία

Η Λαμία ήταν η κερδισμένη του «τελικού» παραμονής με τον Απόλλωνα Σμύρνης για την 6η αγωνιστική των πλέι άουτ, αποσπώντας πολύτιμη ισοπαλία 0-0 και εξασφαλίζοντας τη 13η θέση, η οποία της δίνει θέση στο μπαράζ με τον 1ο της δεύτερης κατηγορίας. Και μαθηματικά 14ος και τελευταίος μένει ο Απόλλων, αποχαιρετώντας την κατηγορία μία αγωνιστική πριν το φινάλε.

Αλλα αποτελέσματα: Ατρόμητος - Ιωνικός 0-1, Παναιτωλικός - Βόλος 0-0, ΟΦΗ - Αστέρας Τρίπολης 1-0.

Η βαθμολογία: ΟΦΗ 44, Ιωνικός 42, Αστέρας Τρίπολης 40, Παναιτωλικός 37, Βόλος 37, Ατρόμητος 32, Λαμία 25, Απόλλων Σμύρνης 21.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ