Τετάρτη 18 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Αγωνιστικά απαντούν στην «ελληνική PISA» και τις απαγορεύσεις του υπουργείου Παιδείας

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η στάση εργασίας των ΔΟΕ - ΟΛΜΕ. Νέα στάση εργασίας για τους εκπαιδευτικούς προκήρυξε για σήμερα η ΑΔΕΔΥ

Από τη χτεσινή κινητοποίηση εκπαιδευτικών σωματείων στα Δικαστήρια της Ευελπίδων

Eurokinissi

Από τη χτεσινή κινητοποίηση εκπαιδευτικών σωματείων στα Δικαστήρια της Ευελπίδων
Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών η στάση εργασίας των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ κατά της «ελληνικής PISA», μετά την εκδίκαση της σχετικής προσφυγής του υπουργείου Παιδείας, που συνεχίζοντας τον αυταρχικό κατήφορο έσυρε για άλλη μια φορά φέτος στα δικαστήρια τους εκπαιδευτικούς προκειμένου να καταστείλει τις κινητοποιήσεις τους.

Ωστόσο, η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει ομόφωνη στάση εργασίας για σήμερα, Τετάρτη, μέρα των δειγματοληπτικών εξετάσεων τύπου PISA σε 600 σχολεία της χώρας για μαθητές ΣΤ' Δημοτικού και Γ' Γυμνασίου. Η στάση είναι προγραμματισμένη από τις 8 π.μ. έως τις 11 π.μ., για τους δασκάλους και τους καθηγητές, «για την υπεράσπιση του δικαιώματός τους στην απεργία».

Χτες το πρωί εκπαιδευτικοί έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της Ευελπίδων, μετά από κάλεσμα πρωτοβάθμιων εκπαιδευτικών σωματείων, απαντώντας και με αυτόν τον τρόπο στον αυταρχισμό και την προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων τους από το υπουργείο Παιδείας.

Δείχνοντας φανερή ικανοποίηση για την αντεργατική δικαστική απόφαση, η υπουργός Παιδείας δήλωσε χτες με ανάρτησή της ότι «αύριο (σ.σ. σήμερα) θα διεξαχθεί κανονικά η διαδικασία (σ.σ. "ελληνική PISA") και θα αξιοποιήσει επιτέλους και η χώρα μας ένα διεθνώς αναγνωρισμένο εργαλείο για τη βελτίωση της Εκπαίδευσης».

Με ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» (ΑΣΕ) απαντά στις αιτιάσεις της υπουργού Παιδείας και στα περί «βελτίωσης της Εκπαίδευσης» σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Το υπ. Παιδείας αποκρύπτει συστηματικά ότι οι εξετάσεις τύπου PISA εντάσσονται στα εργαλεία που θα εκμεταλλευτεί, προκειμένου να προχωρήσει ακόμα πιο γρήγορα τον αντιεκπαιδευτικό - αντιλαϊκό σχεδιασμό του.

Ο διαγωνισμός τύπου PISA, η Τράπεζα Θεμάτων, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και όλο το πλαίσιο παρέμβασης στο περιεχόμενο της Εκπαίδευσης στοχεύουν σε ένα πιο εχθρικό σχολείο για τα παιδιά του λαού, πιο ταξικό, αξιολογημένο - κατηγοριοποιημένο. Σε ένα σχολείο πολλών ταχυτήτων, φτηνό για το κράτος και ακριβό για τον λαό. Τέτοιου τύπου εξετάσεις εφαρμόζονται σε μια σειρά από χώρες, εδώ και χρόνια, με τα γνωστά αποτελέσματα, δηλαδή τη βαθύτερη κατηγοριοποίηση σχολείων και μαθητών, τη διεύρυνση των ανισοτήτων ανάμεσά τους, γεγονός που τελικά καθορίζει την πορεία των νέων και τα μελλοντικά τους εκπαιδευτικά μονοπάτια.

Κυβέρνηση και υπουργείο κοροϊδεύουν απροκάλυπτα όταν λένε ότι με τέτοιες εξετάσεις θέλουν να αναβαθμίσουν την εκπαιδευτική διαδικασία. Αν πραγματικά ήθελαν να αναβαθμίσουν την Εκπαίδευση, θα άκουγαν και θα υλοποιούσαν τις εκατοντάδες προτάσεις των εκπαιδευτικών σωματείων, των γονιών και των μαθητών που καταθέτουν και παλεύουν όλα αυτά τα χρόνια».

Η ΑΣΕ καταλήγει καλώντας τους Συλλόγους και τις ΕΛΜΕ «να καταδικάσουν τις απαράδεκτες απαγορεύσεις του υπουργείου Παιδείας. Να πάρουν όλα τα μέτρα ώστε η απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 18/5, ενάντια στις διαγνωστικές εξετάσεις τύπου PISA, να πραγματοποιηθεί κανονικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ