Πέμπτη 19 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ.-- Επίσκεψη - αστραπή στο Αμπου Ντάμπι πραγματοποίησε χτες ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν, προκειμένου να μεταφέρει τα συλλυπητήριά του για τον πρόσφατο θάνατο του Προέδρου των ΗΑΕ, σεΐχη Χαλίφα. Εγινε δεκτός στο αεροδρόμιο από τον νέο Πρόεδρο της χώρας, σεΐχη Μοχάμεντ.

ΣΑΝ ΧΟΥΑΝ.-- Η αμερικανική ακτοφυλακή τερμάτισε την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μετά το ναυάγιο πλεούμενου με κυρίως Αϊτινούς μετανάστες την περασμένη βδομάδα ανοικτά του Πουέρτο Ρίκο, που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 11 εξ αυτών. Το σκάφος εντοπίστηκε την περασμένη Πέμπτη το μεσημέρι, αναποδογυρισμένο, με ανθρώπους στη θάλασσα χωρίς σωσίβια, σχεδόν 20 χιλιόμετρα από το ακατοίκητο νησί Ντεσετσέο.

ΜΑΠΟΥΤΟ.-- Η Μοζαμβίκη επιβεβαίωσε χτες κρούσματα πολιομυελίτιδας στο έδαφός της, μετά από περίπου 30 χρόνια. Ο ιός εντοπίστηκε σε ένα παιδί που ζει στη βορειοανατολική επαρχία Τέτε. Το δεύτερο εισαγόμενο κρούσμα του άγριου τύπου της πολιομυελίτιδας στη Νότια Αφρική φέτος, μετά τον εντοπισμό ενός άλλου στο Μαλάουι τον Φλεβάρη, αφορά ένα παιδί το οποίο άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα παράλυσης προς τα τέλη Μάρτη, σημείωσε ο ΠΟΥ.

ΡΙΑΝΤ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Στις ΗΠΑ μετέβη χτες ο Σαουδάραβας υφυπουργός Αμυνας, πρίγκιπας Χάλιντ μπιν Σαλμάν, για συνομιλίες με τον Αμερικανό σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν και ανώτερους αξιωματούχους του υπουργείου Αμυνας και Εξωτερικών όχι μόνο για διμερείς σχέσεις, αλλά και για εξελίξεις σε διάφορα μέτωπα που αφορούν τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία και τους ενεργειακούς ανταγωνισμούς.

ΛΙΣΑΒΟΝΑ - ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Μετά τη Βρετανία, η Ισπανία και η Πορτογαλία ανακοίνωσαν χτες ότι έχουν εντοπίσει περίπου 30 ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων, μιας νόσου ενδημικής στη Δυτική Αφρική αλλά σχετικά σπάνιας στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τις ισπανικές και πορτογαλικές αρχές, η ασθένεια δεν είναι πολύ μεταδοτική μεταξύ των ανθρώπων, δεν έχει θεραπεία και γενικά θεραπεύεται μόνη της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ