Πέμπτη 19 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ
«Αυτοπροστατευτείτε» όπως νομίζετε, συστήνει η κυβέρνηση

Αναστέλλεται από την 1η Ιούνη έως και τις 15 Σεπτέμβρη η υποχρεωτική χρήση μάσκας (δηλαδή δεν θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο) σε όλους τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, ανακοίνωσε χτες το απόγευμα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ωστόσο παραμένει «η προτροπή και η σύσταση» «όπου υπάρχει συγχρωτισμός» για τη χρήση της, ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες, καθώς εδώ και δυόμισι χρόνια είναι το μοναδικό μέτρο για την αυτοπροστασία τους, με το κόστος να επιβαρύνει τους ίδιους.

Η υποχρεωτικότητα παραμένει στα νοσοκομεία, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε συναφείς δομές καθώς και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αστικού τύπου, όπως τα λεωφορεία, ο ηλεκτρικός, το μετρό, το τρόλεϊ και το τραμ.

Εξαιρούνται τα αεροπλάνα και οι υπεραστικές συγκοινωνίες όπου υπάρχει αριθμημένη θέση, όπως είναι τα τρένα και τα ΚΤΕΛ. Για τις εκπαιδευτικές δομές και τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες θα γίνουν ανακοινώσεις την επόμενη βδομάδα.

Την ίδια στιγμή παραμένουν μέχρι τέλος του χρόνου σε αναστολή οι υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί, «όσο θα υπάρχει πανδημία θα είναι και σε αναστολή»... επανέλαβε ο υπουργός Υγείας σε τ/σ, λέγοντας μάλιστα ότι για τον Σεπτέμβρη «ακόμα και το πιο θετικό σενάριο να πάρουμε, γιατί δεν λέω για το αρνητικό σενάριο να έρθει ανησυχητικά και επιθετικά η πανδημία με μία άλλη μετάλλαξη (...) Είναι βέβαιο ότι πάλι θα υπάρξει πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας». Οποιο κι αν είναι το σενάριο, η κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι θα πράξει μια από τα ίδια, δηλαδή δεν θα πάρει μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας και προστασίας του λαού, υποκαθιστώντας τα παραπάνω με τη «βεβαιότητα ότι τον Σεπτέμβριο θα χρειαστεί να υπάρξει εμβολιασμός»...

Χτες το 49,69% των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ Covid-19 ήταν εμβολιασμένοι, σε σύνολο 161, ενώ 19 άνθρωποι με Covid-19 έχασαν τη ζωή τους, με τον τραγικό απολογισμό να ανέρχεται σε 29.619 θανάτους. 20% αυξήθηκαν οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, φτάνοντας τις 126. Επιβεβαιώθηκαν 5.120 νέα κρούσματα, από τα οποία 494 αφορούν νέες επαναλοιμώξεις. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.406.553 και των επαναλοιμώξεων σε 130.499.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ