Σάββατο 21 Μάη 2022 - Κυριακή 22 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση για τον Χαρίλαο και τον ΔΣΕ στη Σέκλιζα

Την Κυριακή 5 Ιούνη στο ανταρτοχώρι, που πάλεψε σύσσωμο σχεδόν μέσα από τον ΔΣΕ

Τιμώντας τη μνήμη του Χαρίλαου Φλωράκη, αντιπροσωπείες της Τομεακής Επιτροπής Καρδίτσας του ΚΚΕ και του Τομεακού Συμβουλίου της ΚΝΕ θα βρεθούν την Κυριακή 22 Μάη, μέρα που συμπληρώνονται 17 χρόνια από το θάνατό του, στο Παλιοζογλώπι, στο αγνάντι του Αη Λια, για να καταθέσουν λουλούδια στον τάφο του.

Παράλληλα προετοιμάζεται μεγάλη εκδήλωση την Κυριακή 5 Ιούνη στη Σέκλιζα, στην πλατεία του χωριού, μπροστά στο Μνημείο του Αντάρτη. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ.

Η Σέκλιζα είναι ένα μικρό χωριό στους πρόποδες των Αγράφων, στον δρόμο προς τη Ραχούλα, και η ιστορία της είναι συνυφασμένη με την υπερεκατοντάχρονη πορεία του ΚΚΕ. Ξεχωριστή είναι η συμβολή των Σεκλιζιωτών στην τρίχρονη εποποιία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, όταν η πλειοψηφία του χωριού πάλεψε ηρωικά στο πλευρό των μαχητών του ΔΣΕ, με τουλάχιστον 54 να έχουν σκοτωθεί σε μάχες ή να έχουν εκτελεστεί και πολλούς ακόμα να έχουν κυνηγηθεί ή να έχουν περάσει στην πολιτική προσφυγιά.

Στη Σέκλιζα βρίσκεται και ο «πλάτανος του Χαρίλαου Φλωράκη», που πριν από πολλά χρόνια φύτεψε ο Χαρίλαος, καθώς στο συγκεκριμένο χωριό είχε συχνές επισκέψεις.

Να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές στο ορεινό οδικό δίκτυο της περιοχής Ιτάμου

Αξίζει να σημειωθεί ότι 20 μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του «Ιανού» δεν έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές στο ορεινό οδικό δίκτυο της περιοχής Ιτάμου, πολλά σπίτια στο Παλιοζογλώπι διατρέχουν ακόμα σοβαρούς κινδύνους, ενώ και η πρόσβαση στον τάφο του Χαρίλαου Φλωράκη δεν έχει αποκατασταθεί. Χαρακτηριστικά, η πρόσβαση στον τάφο γίνεται διασχίζοντας με τα πόδια ένα ρέμα με νερό.

Οι δυνάμεις του ΚΚΕ όλο αυτό το διάστημα αναδεικνύουν αυτά τα προβλήματα, μπαίνουν μπροστά, διεκδικώντας να προχωρήσουν τα έργα αποκατάστασης στο επαρχιακό δίκτυο που καταστράφηκε, καθώς και την υλοποίηση ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπλημμυρικής προστασίας του νομού Καρδίτσας, με ουσιαστικά αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα, για να προστατευτούν η ζωή και η περιουσία των κατοίκων της περιοχής.

Σε αυτό το πλαίσιο έχουν γίνει Ερωτήσεις στη Βουλή από βουλευτές του ΚΚΕ για τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της περιοχής, ζητώντας από το αντίστοιχο υπουργείο να προχωρήσουν άμεσα τα έργα αποκαταστάσεις.

Παράλληλα η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ πραγματοποίησε μια σειρά από παρεμβάσεις στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ζητώντας να προχωρήσουν όλα τα απαιτούμενα έργα ώστε να αποκατασταθεί η πρόσβαση στον τάφο.

Ακόμα, η Τομεακή Επιτροπή Καρδίτσας του Κόμματος είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Καρδίτσας, από τον οποίο ζητήθηκε να προχωρήσει όλες τις διαδικασίες ώστε να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες εργασίες συντήρησης του σπιτιού του Χαρίλαου Φλωράκη που λειτουργεί ως μουσείο. Σε αυτό το πλαίσιο επισκέφτηκαν τον χώρο καθηγητές της Σχολής Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου, ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες συντήρησης.

Τέλος, φίλοι και μέλη από την ΤΕ Καρδίτσας με εθελοντική δουλειά πραγματοποίησαν μέσα στον Απρίλη όλες τις αναγκαίες εργασίες συντήρησης του τάφου, καθώς από τα χρόνια και τις καιρικές συνθήκες είχαν προκληθεί φθορές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ