Τρίτη 24 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Στις 18 και 19 Ιούνη η μεγάλη Πανελλαδική Σύσκεψη

Συνεχίζονται οι περιοδείες και οι εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς

Συνεχίζει τις περιοδείες στους χώρους δουλειάς το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, απευθύνοντας στα σωματεία και στους εργαζόμενους το κάλεσμα να δώσουν μαζικό «παρών» στη μεγάλη Πανελλαδική Σύσκεψη που θα γίνει το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Ιούνη στην Αθήνα, στο κλειστό γήπεδο Δραπετσώνας «Αριστείδης Παπαμιχαήλ».

«Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα, όπλο μας η αλληλεγγύη!»: Το σύνθημα της σύσκεψης τροφοδοτεί τη συζήτηση που ξεδιπλώνεται στις καθημερινές πρωτοβουλίες, οι οποίες έχουν ξεκινήσει από την περασμένη βδομάδα σε μια σειρά χώρους, όπως σε ξενοδοχεία, εργοτάξια, φαρμακοβιομηχανίες και άλλους κλάδους.

Ταυτόχρονα, η συμμετοχή σωματείων στη μεγάλη Σύσκεψη συζητιέται σε ΔΣ και συνελεύσεις, σε συσκέψεις Επιτροπών Αγώνα, όπου οι εργαζόμενοι καταπιάνονται με την πείρα από τους μεγάλους ταξικούς αγώνες, από τη μάχη που δίνουν στους χώρους δουλειάς, ενώ ορίζουν τις αντιπροσωπείες τους για τις 18 - 19 Ιούνη.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμά του, που διακινείται με εξορμήσεις και περιοδείες καθημερινά, το ΠΑΜΕ αναφέρει ότι περιεχόμενο της Σύσκεψης θα είναι το πώς θα δυναμώσει η οργάνωση των εργαζομένων στα συνδικάτα. Πώς θα γίνει πράξη η αναζωογόνηση και η αντεπίθεση των συνδικάτων, με νέες δυνάμεις, με μεγαλύτερη ορμή και αποφασιστικότητα, ώστε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και να διευρύνουμε τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Τι κίνημα χρειάζεται σήμερα για να αντιμετωπίσει την επίθεση κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων, τα νέα δεινά που περιμένουν τον λαό από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την ένταση της εκμετάλλευσης και το δυνάμωμα της φτώχειας, την ένταση της επίθεσης στα εργατικά δικαιώματα, το δυνάμωμα της κρατικής καταστολής και της εργοδοτικής βίας.

Στο πλαίσιο των περιοδειών σε χώρους δουλειάς, προχτές Κυριακή κλιμάκιο του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Κέρκυρας επισκέφτηκε τα ξενοδοχεία «Sidari Panorama», «Costa Botanica», «Ibiscus», «Mareblue», «Robolla», «Saint George» και «Century» στη Βόρεια Κέρκυρα. Οπως μας λέει ο Θανάσης Μουζακίτης, μέλος της διοίκησης του κλαδικού Συνδικάτου και πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στα ξενοδοχεία «Bolentaco», οι εργαζόμενοι εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την εντατικοποίηση της εργασίας, ενώ πολλοί είναι αυτοί που καταγγέλλουν ότι δεν έχουν πάρει ούτε ένα ρεπό μέσα στον Μάη, εκφράζοντας την ανησυχία τους για το πώς θα βγει η σεζόν. «Πολλοί εργαζόμενοι παραιτούνται από τις θέσεις εργασίας και αναζητούν αλλού δουλειά, πιστεύοντας ότι έτσι θα γλιτώσουν τα χειρότερα», δηλώνει ο Θανάσης Μουζακίτης, υποστηρίζοντας ότι μόνο με την οργανωμένη συλλογική απάντηση μέσα από το Συνδικάτο μπορούν οι εργαζόμενοι να αποκρούσουν την επίθεση της εργοδοσίας, να επιβάλουν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Παράλληλα τονίζει ότι η Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ είναι μια καλή ευκαιρία οι εργαζόμενοι να συζητήσουν σε κάθε ξενοδοχείο, να θέσουν «κόκκινες γραμμές», να πάρουν αποφάσεις για την οργάνωση του αγώνα τους. Στόχος τίθεται το επόμενο διάστημα όλα τα επιχειρησιακά σωματεία στα ξενοδοχεία να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις και να εκλέξουν αντιπροσώπους.

Συνεχίζονται οι περιοδείες

Σήμερα και τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται οι εξής περιοδείες - εξορμήσεις:

Σήμερα Τρίτη: Στις φαρμακαποθήκες ΣΕΛΦΑΡ, ΑΛΤΣΕΧ και LIAFARM στη Θεσσαλονίκη, στα ξενοδοχεία «Stanley» και «Wyndham» στην Αθήνα.

Αύριο Τετάρτη: Στην κλωστοϋφαντουργία «Πεταλούδα», στο πρακτορείο «Αργος», στο εργοστάσιο «Linea Strom», στο Τεχνικό Τμήμα του ΟΤΕ στο Νέο Ηράκλειο, στο Καζίνο Πάρνηθας, στα επισιτιστικά καταστήματα στην πλατεία Νέας Σμύρνης, στην «PDS Solutions» στην Καλλιθέα.

Την Πέμπτη 26 Μάη: Στο Μετρό Αθήνας, στο δημαρχείο Γαλατσίου, στην «PDS Solutions» στην Ομόνοια, στην Τράπεζα Πειραιώς στη Μιχαλακοπούλου.

Την Παρασκευή 27 Μάη στο Τεχνικό Τμήμα του ΟΤΕ στον Πειραιά, στην Alpha Bank στο «Παπαστράτειο» (Πειραιάς), στην Τράπεζα Πειραιώς στον Χολαργό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ