Πέμπτη 26 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
BASKET LEAGUE
Δραματική πρόκριση για τον Προμηθέα, ζορίστηκε ο Ολυμπιακός

Με τον Προμηθέα να παίρνει στην παράταση το ματς με την ΑΕΚ και την πρόκριση στα ημιτελικά, και τον Ολυμπιακό επιστρέφοντας στις εγχώριες υποχρεώσεις να ζορίζεται αρκετά μέχρι να νικήσει το Περιστέρι στο πρώτο τους ματς για τα προημιτελικά, συνεχίστηκε η 1η φάση των πλέι οφ στην Basket League.

Πρόκριση με άγχος

Στην Πάτρα ο Προμηθέας μετά από ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη ματς έκανε το 2-0 στις νίκες επί της ΑΕΚ, επικρατώντας με 77-75 στην παράταση (65-65 η κανονική διάρκεια), με καλύτερο παίκτη τον Γιανγκ ο οποίος σημείωσε 18 πόντους. Οι Πατρινοί είχαν το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, φτάνοντάς το έως και στους 9 πόντους στο 30' (57-48), αλλά η «Ενωση» μπροστά στο φάσμα του αποκλεισμού αντιστάθηκε σθεναρά στην τελευταία περίοδο και έφερε το ματς στην παράταση. Εκεί ξεκίνησε καλά, αλλά ο Προμηθέας ήταν πιο ουσιαστικός στα κρίσιμα σημεία και έφτασε στη νίκη. Στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Ολυμπιακός - Περιστέρι, ενώ θυμίζουμε ότι το άλλο ζευγάρι είναι Παναθηναϊκός - Λάρισα.

Ξύπνησε στο τέλος ο Ολυμπιακός

Στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός μετά το Φάιναλ 4 της Euroleague εμφανίστηκε νωθρός και παραλίγο να πέσει θύμα έκπληξης από το Περιστέρι στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τα προημιτελικά, αφυπνίστηκε όμως στην τελευταία περίοδο, πήρε τη νίκη με σκορ 79-67 και θέλει άλλη μία για την πρόκριση στα ημιτελικά. Το πόσο κινδύνευσαν οι «ερυθρόλευκοι» αποτυπώνεται από το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ μέχρι και με 13 πόντους διαφορά (26-13 στο πρώτο ημίχρονο), ενώ «κυνηγούσαν» το Περιστέρι μέχρι και το 30' (54-51).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ