Πέμπτη 2 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Ξεκινούν σήμερα για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ

Μήνυμα της ΚΝΕ: «Ψηλά το κεφάλι! Είστε ήδη νικητές!»

Eurokinissi

Ξεκινούν σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις, με τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ να διαγωνίζονται από το πρωί στα Νέα Ελληνικά. Αύριο Παρασκευή οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων εξετάζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία Γενικής Παιδείας.

Σε μήνυμά της προς τις μαθήτριες και τους μαθητές που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις, η ΚΝΕ καλεί:

«Ψηλά το κεφάλι! Είστε ήδη νικητές! Τα βάλατε με την κούραση, το άγχος, τη στέρηση της βόλτας με την παρέα σας, με μια ύλη - βουνό, και είστε εδώ!

Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, μπροστά σας ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο, γεμάτο με σημαντικές επιλογές. Να τις κάνετε, κρατώντας από τα σχολικά σας χρόνια αυτά που σας έκαναν να αισθανθείτε πιο γεμάτοι, πιο αισιόδοξοι, που η δύναμη και η αντοχή σας μεγάλωσε.

Ναι, κάποιες στιγμές είχαν αυξημένο συντελεστή βαρύτητας! Ηταν οι στιγμές που επιλέξατε να ζήσετε, να μην τα παρατήσετε, να ψάξετε την αλήθεια, να τολμήσετε, να αγωνιστείτε μαζί με τους συμμαθητές σας για τα δικαιώματά σας στη μόρφωση και τη ζωή, να αποδείξετε πως "η νέα γενιά έχει ιδανικά"!

Αν αυτές τις στιγμές τις κάνετε κανόνα ζωής, "όποιο θέμα και να πέσει, θα γράψετε καλά"!

Είμαστε μαζί σας! Καλή επιτυχία!».

  • Με ευχές για καλή επιτυχία απευθύνεται στους υποψηφίους των πανελλαδικών και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «τη χρονιά που πέρασε, οι ίδιοι οι μαθητές, με τους αγώνες τους για το σχολείο, τη μόρφωση και τη ζωή που ονειρεύονται, απέδειξαν ότι μπορούν να είναι μαχητές στις εξετάσεις, μαχητές και στη ζωή, ό,τι και να γίνει». Και προσθέτει ότι «οι πανελλαδικές είναι μια ακόμη "μάχη" από τις πολλές που έχετε δώσει μέχρι σήμερα και θα δώσετε στο μέλλον εσείς και οι οικογένειές σας. Ο δρόμος της ζωής για όλους σας, μαθητές και μαθήτριες, είναι μακρύς και δεν καθορίζεται από την επιτυχία ή αποτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις. Ομως με εφόδια την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, τη συλλογικότητα και τον αγώνα μπορείτε να κάνετε τα όνειρά σας για μια καλύτερη ζωή πραγματικότητα!».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ