Τρίτη 7 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΘΟΠΟΙΩΝ»
Στρέφουμε τους προβολείς στα δικαιώματά μας!

Με ανακοίνωσή της σχολιάζει τα πεπραγμένα της απερχόμενης διοίκησης του ΣΕΗ μπροστά και στη σημερινή εκλογοαπολογιστική συνέλευση

Από παλιότερη συμβολική κινητοποίηση ενάντια στον κώδικα του Εθνικού
Από παλιότερη συμβολική κινητοποίηση ενάντια στον κώδικα του Εθνικού
Σε εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση προχωρά σήμερα Τρίτη το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) μπροστά στις επικείμενες αρχαιρεσίες του και η «Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών» (ΔΕΗ) με ανακοίνωσή της σχολιάζει τα πραγματικά έργα της απερχόμενης διοίκησης, καταγράφοντας συγκεκριμένα:

«1. "ΑΕΝΑΗ" και "Από κοινού" υπογράφουν κυβερνητικό κώδικα δεοντολογίας στο Εθνικό Θέατρο, κόντρα σε απόφαση Γενικής μας Συνέλευσης.

2. Προχωρούν μαζί λίγες μέρες πριν τις εκλογές σε 500 διαγραφές μελών, λόγω χρεών, ενώ καταργούν το για χρόνια καθιερωμένο 9ευρω για τη συμμετοχή στη ΓΣ! Μήπως το ΣΕΗ έγινε εφορία; Τι φοβούνται; Μάλλον τις μαζικές διαδικασίες.

3. Καμία ουσιαστική προσπάθεια για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Η σύμβαση στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ακόμα μας περιμένει για υπογραφή, ενώ στου Εθνικού υπήρξε υποχώρηση στα δικαιώματα της σύμβασης.

4. Καθημερινή δημοσιότητα στα κανάλια με προσωπική ατζέντα και όχι τις συλλογικές μας διεκδικήσεις.

5. Πίεση για εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη με διάφορες αφορμές.

6. Κατάχρηση εξουσίας μέσα από τα οικονομικά του σωματείου χωρίς έγκριση από ΔΣ. Μέλος του ΔΣ πήρε 12.000 ευρώ για συμμετοχή σε παραγωγή του ΣΕΗ στο Ηρώδειο (με απευθείας ανάθεση).

7. Συμμετοχή του προέδρου σε σειρά που προάγει τον σεξισμό και την κουλτούρα του βιασμού.

8. Καμία στήριξη των θυμάτων στις επίμαχες δίκες. Αρνηση συμμετοχής του ΣΕΗ σε κινητοποιήσεις.

9. Μέλος ΔΣ επικροτείται από τον πρόεδρο για τις αναχρονιστικές του αντιλήψεις κατά των εκτρώσεων.

10. Η πρώτη φορά στην 100χρονη ιστορία του ΣΕΗ που 1η Μάη δεν υπάρχει πανό του Σωματείου και ο πρόεδρος πάει τούρτα δώρο σε μεσημεριανή εκπομπή.

Είναι άραγε αυτό το νέο και το σύγχρονο Σωματείο που συνδιοίκησαν οι "Από Κοινού" με τους "ΑΕΝΑΗ";», ρωτάει η ΔΕΗ και μπροστά στις εκλογές του Σωματείου καλεί: «Εμείς, οι πολλοί μαζί, στρέφουμε τους προβολείς στα δικαιώματά μας. Μπλοκάρουμε τις αναχρονιστικές και ελιτίστικες αποφάσεις της διοίκησης "ΑΕΝΑΗ" - "Από κοινού". Στηρίζουμε - Ψηφίζουμε "Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών" στις εκλογές του ΣΕΗ».

Παράλληλα, οι εκλεγμένοι με τη «Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών» στο ΔΣ του ΣΕΗ καταθέτουν πρόταση προς τη Γενική Συνέλευση σχετικά με την κάλυψη των συνδρομών, σημειώνοντας ότι «οι φετινές εκλογές δίνονται μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες για όλους (ακρίβεια, λογαριασμοί ΔΕΗ, ανατιμήσεις). Καθημερινά γίνονται πάνω από 500 διακοπές ρεύματος. Πολλοί συνάδελφοί μας δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα στοιχειώδη για την επιβίωσή τους. Οπως και στις προηγούμενες εκλογές, πόσο μάλλον στη σημερινή πραγματικότητα, προτείνουμε οι συνάδελφοι που χρωστάνε συνδρομές να έχουν τη δυνατότητα με το ποσό των 15 ευρώ (και όχι 72 όπως ζητάει η διοίκηση) να ασκήσουν το δικαίωμά τους στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Αντίστοιχα, όπως κάθε φορά, με 9 ευρώ να μπορούν να ψηφίσουν στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρουσιάζοντας ως όφελος των ηθοποιών το κέρδος των εργοδοτών (2024-03-15 00:00:00.0)
Στόχος τους η αποδυνάμωση του ΣΕΗ (2014-06-03 00:00:00.0)
Υπερψηφίστηκαν οι προτάσεις της «Δημοκρατικής Ενότητας Ηθοποιών» (2014-04-30 00:00:00.0)
Επιχείρηση αποπροσανατολισμού (2014-04-16 00:00:00.0)
Να γίνουν τώρα οι εκλογές στο ΣΕΗ (2014-04-10 00:00:00.0)
«Το προεδρείο του ΣΕΗ αποτρέπει την κινητοποίηση του κλάδου» (2012-09-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ