Παρασκευή 10 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
CHAMPIONS LEAGUE
Καταστράφηκε το υλικό των επεισοδίων στον τελικό

Αρκετά ερωτήματα γεννά η είδηση για καταστροφή του υλικού από τις κάμερες του σταδίου Σταντ Ντε Φρανς στο Παρίσι που αφορά τα όσα συνέβησαν στους εξωτερικούς χώρους πριν από τον πρόσφατο τελικό για το Champions League μεταξύ Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης. Μάλιστα αίσθηση προκαλεί πως η καταστροφή του υλικού έγινε σε μια περίοδο που από πλευράς UEFA βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα που ανατέθηκε σε ανεξάρτητους πραγματογνώμονες για τα όσα συνέβησαν.

Υπενθυμίζεται πως αρκετή ώρα πριν από την έναρξη προκλήθηκε χάος με την είσοδο κυρίως των οπαδών της αγγλικής ομάδας λόγω μπλοκαρίσματος των τουρνικέ, ενώ υπήρξαν και έκτροπα με τις αστυνομικές δυνάμεις. Με την αγγλική πλευρά να καταγγέλλει ανεξέλεγκτη χρήση βίας και ρίψη χημικών από την αστυνομία ακόμα και προς μικρά παιδιά. Το ζήτημα είχε δημιουργήσει αντιδράσεις, με τη Λίβερπουλ να καταδικάζει τη συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων προς τους οπαδούς της. Η αγγλική αντίδραση έφθασε και σε πολιτικό επίπεδο με την κυβέρνηση της χώρας να ζητάει εξηγήσεις από τους Γάλλους αρμοδίους και να ζητεί από την UEFA να διεξαγάγει έρευνα εις βάθος.

Από πλευράς Γάλλων αρμοδίων ρίχτηκαν ευθύνες σε χιλιάδες (όπως ειπώθηκε) Αγγλους οπαδούς που προσπάθησαν να μπουν χωρίς εισιτήριο, με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν τα τουρνικέ, κάτι που αποδείχθηκε αναληθές. Ενώ μετά τις αποκαλύψεις για τα όσα συνέβησαν στο επίκεντρο της κριτικής βρέθηκε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμανέ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ