Σάββατο 11 Ιούνη 2022 - Κυριακή 12 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΤΟΥ Α. ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ
Εισαγγελική πρόταση για μη αναγνώριση ελαφρυντικών

Με την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών να μην αναγνωρισθεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στον καταδικασμένο αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ολοκληρώθηκε την Πέμπτη η δικάσιμος στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας.

Ο εισαγγελέας ανέφερε πως «δεν άξιζε το ελαφρυντικό ο Κορκονέας» και ζήτησε να του επιβληθεί η ανάλογη ποινή για την ανθρωποκτονία από πρόθεση, με άμεσο δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι με την παρέμβαση του Αρείου Πάγου, μετά την αποφυλάκιση του αστυνομικού και την απόφαση αναγνώρισης ελαφρυντικού από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, αναιρέθηκε η σχετική απόφαση. Το πρωτόδικο δικαστήριο επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση, με άμεσο δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ομως στη δεύτερη δίκη τα ισόβια έσπασαν λόγω αναγνώρισης του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου.

Νωρίτερα στη δίκη, οι δικηγόροι της οικογένειας ζήτησαν την εξέταση μαρτύρων και της μητέρας του δολοφονημένου 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και την τήρηση της νόμιμης διαδικασίας. Η δίκη διακόπηκε για τις 28 Ιούνη, με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης του Κορκονέα και την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου (3 τακτικοί και 4 λαϊκοί δικαστές).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ