Κυριακή 3 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
ΣΕΛΙΔΟΡΑΜΑ

Ακριβώς σε τούτο πρωτοστατεί η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με τις προτάσεις για διακυβέρνηση συνεργασίας και τα «κεντροαριστερά» δεκανίκια της. Πασχίζει να πλαγιοκοπήσει το μαζικό κίνημα, να φρενάρει ριζοσπαστικές διαθέσεις, οδηγώντας στην παθητικοποίηση το λαό (σελίδα 5)

Αναζωπυρώθηκε το τελευταίο διάστημα η συζήτηση για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος. Ολα δείχνουν ότι οι προτιμήσεις τόσο της κυβέρνησης όσο και της ΝΔ γέρνουν προς το λεγόμενο γερμανικό σύστημα (σελίδα 10)

Πανελλαδική αγροτική σύσκεψη πραγματοποιείται σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο της Λάρισας. Στη σύσκεψη, στην οποία έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων και των Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα από όλη την Ελλάδα, θα γίνει συζήτηση και θα ληφθούν αποφάσεις για τη συνέχιση των αγροτικών κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν το Φθινόπωρο του 2001, καθώς και για τον αγωνιστικό γιορτασμό της φετινής επετείου του Κιλελέρ (σελίδα 11)

Στις 6 του Μάρτη ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζ. Μπους καλείται να αποφασίσει για ένα από τα δυσκολότερα προβλήματα που αντιμετώπισε μέχρι σήμερα στον τομέα της οικονομίας. Αφορά στην τύχη των μεγάλων αμερικανικών χαλυβουργικών βιομηχανιών και των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων σ' αυτές (σελίδα 14)

Μοναδική προοπτική για τις μικρές επιχειρήσεις η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ που στην καρδιά της βρίσκεται η ανάπτυξη των συνεταιρισμών και η προστασία του εισοδήματος και της θέσης εργασίας των μικρών ΕΒΕ και των αυτοαπασχολούμενων (σελίδα 19)

Επιμένει η κυβέρνηση των ΗΠΑ στα επιδρομικά σχέδιά της κατά των Ιράκ, Ιράν και ΛΔ Κορέας, που ο ίδιος ο Πρόεδρος Μπους, αυθαίρετα αποκάλεσε «άξονα κακού», παρά τις έντονες αντιδράσεις, όχι μόνο στις ίδιες τις ΗΠΑ, αλλά και διεθνώς. Και αυτό, γιατί αποκαλύπτονται ολοένα και περισσότερο ποια είναι αυτά τα σχέδιά της, ιδιαίτερα για το Ιράκ (σελίδες 30 -31)

Συνέντευξη με τον Χάνι αλ Χάσαν, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΑΠ και υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων της «Φατάχ» (σελίδες 26-27)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ