Πέμπτη 23 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
Να αρθεί η αδικία σε βάρος των μαθητών Μουσικών Σχολείων

Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του ΚΚΕ στη Βουλή

Την επαναδιατύπωση της Υπουργικής Απόφασης με την οποία ορίζονται θέματα προαγωγής και απόλυσης μαθητών Μουσικών Σχολείων ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Δελής στη χτεσινή συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος στη Βουλή.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στην επίμαχη Υπουργική Απόφαση του 2021, σύμφωνα με την οποία ένας μαθητής Μουσικού Γυμνασίου απαγορεύεται να συνεχίσει να φοιτά σε Μουσικό Σχολείο, αν δεν έχει βαθμό ετήσιας επίδοσης τουλάχιστον 10 σε όλα τα μαθήματα Μουσικής Παιδείας, χωρίς δικαίωμα επανεξέτασης, ενώ την ίδια στιγμή ένας μαθητής Μουσικού Γυμνασίου μπορεί να προσέλθει στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτέμβρη, αν κριθεί μετεξεταστέος ακόμα και σε 6 μαθήματα, εκ των οποίων 4 Γενικής Παιδείας και 2 Μουσικής Παιδείας!

Μεταφέροντας και τις διαμαρτυρίες των γονέων των μαθητών για τα παραπάνω, σημείωσε πως η συγκεκριμένη πρόβλεψη «δημιουργεί πολύ σοβαρές αδικίες και πολλά εμπόδια στη φοίτηση των μαθητών των Μουσικών Σχολείων» και κάνοντας λόγο για «παραλογισμό» κάλεσε να επαναδιατυπωθούν, καθώς ένας μαθητής θα έχει κίνητρο να μείνει σε περισσότερα μαθήματα για να μη φύγει από το Μουσικό Σχολείο παρά να μην τα καταφέρει μόνο σε ένα μάθημα Μουσικής Παιδείας...

Απαντώντας, η υφυπουργός Παιδείας, Ζ. Μακρή, παρέθεσε τον τρόπο προαγωγής και απόλυσης των μαθητών σημειώνοντας πως ισχύει ό,τι και στα γενικά σχολεία. Στα Μουσικά Σχολεία προστίθενται τα μουσικά μαθήματα και «η απουσία επίδοσης επαρκούς εκεί, τα παιδιά τα αποτρέπει να συνεχίσουν τις σπουδές στα Μουσικά Σχολεία, αλλά τα παραπέμπει στα Γενικά», είπε και δήλωσε πως οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου δεν εισηγούνται διαφοροποίηση.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, ζητώντας να επαναδιατυπωθούν οι συγκεκριμένες παράγραφοι της Υπουργικής Απόφασης, θύμισε πως τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία έχουν κι άλλα προβλήματα, όπως η μη έγκαιρη τοποθέτηση καθηγητών στα Καλλιτεχνικά, ζητήματα που αφορούν την ύλη και τα σχολικά εγχειρίδια, το θέμα της πιστοποίησης των αποφοίτων που δεν υπάρχει και τους στέλνει σε ιδιωτικά ωδεία να την αναζητήσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ