Παρασκευή 24 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ
Σε μεγάλες πόλεις τις επόμενες μέρες

Τα Φοιτητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ ταξιδεύουν αυτές τις μέρες σε άλλες μεγάλες πόλεις, με σύνθημα «Με το ΚΚΕ, στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, για τον σοσιαλισμό!».

Οι εκδηλώσεις τους περιλαμβάνουν συζητήσεις, ομιλίες, πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, θεματικές γωνίες για τον Πολιτισμό, της νέες γυναίκες, την Επιστήμη, ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, αθλητικές δράσεις, εκθέσεις βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής», spot ενημέρωσης για την 31η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ κ.ά.

Στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα και αύριο στα γρασίδια της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ γίνεται το Φοιτητικό Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμα:

  • Σήμερα Παρασκευή: Στις 7.30 μ.μ. βιβλιοπαρουσίαση της νέας έκδοσης «Πανδημία COVID-19: Ο καπιταλισμός στη δύση του». Θα μιλήσει ο Γιώργος Σιδέρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, επικεφαλής του Τμήματος Υγείας και Πρόνοιας της ΚΕ. Θα ακολουθήσουν συναυλίες με τους ROCKANIDIA, ELECTRIFIED, ΣΕ + ΜΕ ΠΑΤΙΡΝΤΙ και μεγάλο γλέντι με νεανικό συγκρότημα.
  • Αύριο Σάββατο: Στις 7.30 μ.μ. εκδήλωση - συζήτηση με τίτλο: «Οι φοιτητές της Θεσσαλονίκης στείλαμε μήνυμα ελπίδας, αντεπίθεσης, ανυπακοής. Με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ συνεχίζουμε στον δρόμο της ανατροπής!». Θα μιλήσει ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην εκδήλωση μέσω μίας ειδικά διαμορφωμένης εφαρμογής, απαντώντας σε ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, ψηφίζοντας, ρωτώντας κ.λπ. Η εκδήλωση θα αποτελείται από 3 θεματικές ενότητες: 1) Πανδημία - πόλεμος - ενεργειακή φτώχεια και ακρίβεια. Τι διδάσκουν οι εξελίξεις της εποχής μας στη νέα γενιά; 2) Υπάρχει καλύτερη διαχείριση σε ένα σάπιο σύστημα; Τι πραγματικά προτείνει το ΚΚΕ; 3) Από την COSCO και την «e-food» στο ΑΠΘ. Μπορεί ο λαός να τα καταφέρει; Θα ακολουθήσουν συναυλίες με τους Mystery Dice, Urban Pulse, Μιθριδάτης & Κίτρινα Ποδήλατα. Η βραδιά θα κλείσει με πάρτι.
Στην Πάτρα

Τις ίδιες μέρες γίνεται το Φοιτητικό Φεστιβάλ στην Πάτρα, στον Μόλο Αγίου Νικολάου. Το πρόγραμμα ξεκινά και τις δύο μέρες στις 8 μ.μ. και περιλαμβάνει:

  • Σήμερα Παρασκευή: Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «"Πανσπουδαστική ΚΣ" 1η δύναμη. Η επόμενη μέρα για το φοιτητικό κίνημα. Οι αγώνες ενάντια στον νέο νόμο - πλαίσιο και την πανεπιστημιακή αστυνομία». Θα μιλήσει ο Θοδωρής Κωτσαντής, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, ενώ θα συμμετάσχουν πρόεδροι φοιτητικών συλλόγων και καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών. Θα ακολουθήσει συναυλία με φοιτητικά συγκροτήματα.
  • Αύριο Σάββατο: Πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Στάθη Κεντρή, μέλος του ΚΣ και Γραμματέα του Συμβουλίου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ. Συναυλίες με το συγκρότημα «Κοινοί Θνητοί» και τον DASON. Λαϊκό - νησιώτικο γλέντι.
Σε Λάρισα και Βόλο

Στον Βόλο το Φοιτητικό Φεστιβάλ γίνεται σήμερα Παρασκευή στην παραλία, με: Συζήτηση για «το πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων της εποχής μας», με ομιλήτρια την Κωνσταντίνα Λιαράτσικα, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη από φοιτητικό μουσικό σχήμα. Αντιπολεμικό δρώμενο. Συναυλία με τον Θανάση Λαδά. Coctail party με DJ. Αύριο θα γίνουν τουρνουά βόλεϊ και μπάσκετ ενάντια στα ναρκωτικά.

Στο Φοιτητικό Φεστιβάλ της Λάρισας, που θα γίνει αύριο Σάββατο στο φρούριο, το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Τουρνουά σκακιού και πινγκ πονγκ. Ανοιχτό μάθημα swing. Συζήτηση με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για το πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων της εποχής μας», με ομιλητή τον Κυριάκο Ιωαννίδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ. Συναυλίες με τα φοιτητικά συγκροτήματα 4Dox, Manifex, Αρη Σάλλα, Τζίμι Νταφόπουλο, Κατερίνα Λεκάκη.

Στο ΗράκλειοΑύριο Σάββατο, στο Πάρκο Κομμένο Μπεντένι από τις 7 μ.μ., θα γίνει το Φεστιβάλ της Τομεακής Οργάνωσης ΑΕΙ Ηρακλείου της ΚΝΕ και της ΤΟ Νέων Εργαζομένων Ηρακλείου. Το πρόγραμμα:7 μ.μ.: Συζήτηση για τους μεγάλους αγώνες το τελευταίο διάστημα σε διάφορους κλάδους, με τίτλο «Τελικά, οι αγώνες έχουν αποτέλεσμα;». Παρουσίαση της έκδοσης του ΚΣ της ΚΝΕ «Παλεύουμε για την απελευθέρωση της γυναίκας από κάθε κοινωνική ανισοτιμία τον 21ο αιώνα».

8 μ.μ.: Συζήτηση με θέμα «"Πανσπουδαστική" 1η δύναμη. Η επόμενη μέρα για το φοιτητικό κίνημα. Οι αγώνες ενάντια στον νέο νόμο - πλαίσιο και την πανεπιστημιακή αστυνομία».

8.45 μ.μ.: Συναυλία με νεανικά συγκροτήματα. Μουσικό αφιέρωμα από φοιτητές στο πολιτικό τραγούδι. Μιχάλης Καπλαγκιόζης και το συγκρότημά του. GREIER (progressive rock). «Ελεύθεροι και Ωραίοι».

10 μ.μ.: Συναυλία με την Μιρέλα Πάχου.

Στη Λαμία

Φοιτητικό Φεστιβάλ γίνεται αύριο Σάββατο και στη Λαμία, στο προαύλιο του Πανεπιστημίου (Γαλανέικα), με: Επίδειξη graffiti, τουρνουά πινγκ πονγκ, συζήτηση με θέμα «Μόνοι τους και όλοι μας: Το αποδείξαμε!», με τον Δημήτρη Μπιργάλια, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, συναυλίες με τα φοιτητικά συγκροτήματα Dizzy Tongues και Avatar, λαϊκό γλέντι με τους Παναγιώτη Γιαννακάκη, Μαρία Γκολφομήτσου, Αντρέα Λενά, Δημήτρη Ρούσκα, Αγγελο Φαναρίτη.

Στην Κοζάνη

Την Κυριακή 26 Ιούνη Φοιτητικό Φεστιβάλ διοργανώνεται και στην Κοζάνη, στην πλατεία της Σκ'ρκας, από τις 7 μ.μ., με: Παρουσίαση project από φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για τις εξελίξεις σχετικά με τη Νέα Πράσινη Συμφωνία. Συζήτηση με θέμα «Το πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων της εποχής μας», με την Τίνα Κουζιάκη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Συναυλία με τους Θανάση Δήμου, Χριστίνα Κουτσούκου, Στάθη Μουφτόγλου. Νησιώτικα τραγούδια με τους Σταύρο Καρασαββίδη και Νίκο Τουρλινό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ