Τρίτη 5 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ
Η Ξάνθου της... Νίκης

Πρόωρα γιόρτασαν οι γυναίκες του ελληνικού στίβου αφού το «ασθενές φύλλου» έφερε και τις μεγαλύτερες διακρίσεις για τη χώρα μας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Βιέννης. Η Νίκη Ξάνθου αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο μήκος, ενώ η Γεωργία Κοκλώνη στα 60μ πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

Το τελευταίο το φύλαγε για το τέλος η Νίκη Ξάνθου σε ένα συναρπαστικό τελικό του μήκους, όπου η Ελληνίδα αθλήτρια πήρε το χρυσό μετάλλιο χάρις στο τελευταίο άλμα της που ήταν 6.74εκ. Πριν από αυτό είχε προηγηθεί μια συναρπαστική μάχη με τρεις Ρωσίδες την Γκλάλκινα, τη Σιμαγκίνα και τη Ρούμπλιοβα.

Η 28χρονη αθλήτρια, που ας σημειωθεί δεν είχε ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό της, δήλωσε δικαιωμένη για το τελικό αποτέλεσμα: «Είχα μεγάλο άγχος πριν τον τελικό αφού ήταν ο πρώτος σημαντικός της καριέρας μου. Το μετάλλιο μού δίνει κουράγιο να συνεχίσω την προσπάθειά μου».

Στα σπριντ η Γεωργία Κοκλώνη συνέχισε την παράδοση που κρατάει από το 1996 και θέλει τη χώρα μας να παίρνει μετάλλιο στις κούρσες ταχύτητας. Η Ελληνίδα αθλήτρια στον τελικό των 60μ αν και ξεκίνησε άσχημα φόρτσαρε από τα 40μ και τελικά κατάφερε να... τερματίσει στην τρίτη θέση με χρόνο 7.22. Πρώτη ήταν η Βελγίδα Γκέβαρετ (7.16) και δεύτερη η Ρωσίδα Κισλόβα (7.18). Στα αξιοσημείωτα της ελληνικής παρουσίας και 5η θέση της νεαρής Στέλλας Πιλάτου (6.57) στον τελικό του μήκους, αλλά και την 6η θέση της Φλώρας Ρεντούμη στον τελικό των 60μ με εμπόδια.

Πάντως οι γυναίκες είχαν την τιμητική τους και σε διεθνές επίπεδο αφού σημείωσαν και τα δυο παγκόσμια ρεκόρ. Στα 800μ η Σλοβένα Γιολάντα Τσέπλακ έκανε τη μεγάλη έκπληξη αφού όχι μόνο νίκησε το μεγάλο φαβορί και «οικοδέσποινα» Αυστριακή Γκραφ, αλλά με χρόνο 1.55.88 κατέρριψε το ρεκόρ (1.56.40) της Ανατολικογερμανίδας Βάχτελ. Στο επί κοντώ η Σβελτάνα Φεοβάνοβα με άλμα στα 4,74 κατέρριψε το παλιό δικό της ρεκόρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ