Τρίτη 28 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Υπόμνημα με τα αιτήματά τους κατέθεσαν στην υπουργό Πολιτισμού οι εργαζόμενοι στο ΥΠΠΟΑ

Υπόμνημα στην υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη κατέθεσαν το Σάββατο, με αφορμή τα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης, εργαζόμενοι στο ΥΠΠΟΑ. Στο υπόμνημα παραθέτουν τα αιτήματά τους για μονιμοποίηση των συμβασιούχων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αυξήσεις στους μισθούς και εξασφάλιση δωρεάν πρόσβασης στο Μουσείο για όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Οπως αναφέρουν μεταξύ άλλων, πολλοί από τους εργαζόμενους που δούλεψαν για την ολοκλήρωση του Αρχαιολογικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης είναι ήδη απολυμένοι, ενώ συνολικά στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Εβρου η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων είναι συμβασιούχοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, όπως συμβαίνει και στο σύνολο των Εφορειών Αρχαιοτήτων στη Θράκη. «Να μονιμοποιηθούν άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι, να στελεχωθούν οι Εφορείες Αρχαιοτήτων για να προστατεύουν αποτελεσματικά την πολιτιστική μας κληρονομιά, αποδίδοντάς την στον ελληνικό λαό, που του ανήκει», απαιτούν οι εργαζόμενοι, ενώ χαρακτηρίζουν απαράδεκτο το εισιτήριο των 6 ευρώ για την είσοδο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης. «Ειδικά σε μια πόλη που δεν είχε ποτέ Μουσείο και που περιμένει χρόνια για να δει και να γνωρίσει επιτέλους τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής, που ανήκει σε όλους μας και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα, απαιτούμε η πρόσβαση να είναι δωρεάν, για να μπορέσουν όλοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης μας να έχουν πρόσβαση, ανεξάρτητα από την "τσέπη" τους», σημειώνουν και προσθέτουν:

«Εμείς πάντως, οι εργαζόμενοι, δεν θα κάτσουμε απαθείς μπροστά στη διάλυση της ζωής μας και την εμπορευματοποίηση του Πολιτισμού. Θα παλέψουμε μαζί με όλους τους συναδέλφους μας, με τους υπόλοιπους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, για να ζούμε όπως μας αξίζει, σύμφωνα με τα επιτεύγματα της επιστήμης και τις τεράστιες δυνατότητες της τεχνολογίας το 2022».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ