Παρασκευή 1 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει το έγκλημα στη Μελίγια

Η άγρια σφαγή των ξεριζωμένων από τις εστίες τους ανθρώπων με 23 νεκρούς, η αστυνομική βία ακόμα και σε ημιθανείς και οι δεκάδες τραυματίες στον ισπανικό θύλακα της Μελίγια επιβεβαιώνουν για μία ακόμα φορά με τον πιο τραγικό τρόπο τα αποτελέσματα της αντιδραστικής στρατηγικής της ΕΕ στο Μεταναστευτικό - Προσφυγικό, των διμερών συμφωνιών της ΕΕ με χώρες διέλευσης, όπως με το Μαρόκο, του οποίου οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν στους κατατρεγμένους πρόσφυγες με δολοφονική αγριότητα. Πρόκειται για έμπρακτη εφαρμογή της πολιτικής της καταστολής στα σύνορα των κρατών - μελών, όπως προβλέπεται στο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Ασυλο, και με Frontex και Europol σε ρόλο χωροφυλακής, τονίζει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σε Ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αποτελεί συνέχεια των καθημερινών σχεδόν ναυαγίων στη Μεσόγειο, με χιλιάδες νεκρούς και αγνοούμενους κάθε χρόνο, της πολιτικής εγκλωβισμού σε κέντρα - φυλακές στις χώρες πρώτης υποδοχής, όπως η Ελλάδα.

Τα δε συγχαρητήρια του σοσιαλδημοκράτη πρωθυπουργού της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ στις δυνάμεις καταστολής, επικαλούμενος απόκρουση «εισβολής», αποτελούν τα αποκαλυπτήρια του τι είδους πρόοδο και «αλληλεγγύη» ευαγγελίζονται οι δήθεν «αριστερές κυβερνήσεις» και η ίδια η ΕΕ. Είναι η συνέχεια της απαράδεκτης πρότασης που προώθησε η Ισπανία στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ που φιλοξένησε, ώστε να συμπεριληφθεί η λεγόμενη «παράτυπη μετανάστευση» στις «υβριδικές απειλές» του «νέου Στρατηγικού Οδικού Χάρτη» του ΝΑΤΟ.

Αυτή η βαρβαρότητα στην αντιμετώπιση των ξεριζωμένων από τις επεμβάσεις από ΝΑΤΟ και ΕΕ σε μία σειρά από χώρες όπως η Λιβύη, το Αφγανιστάν, η Συρία και αλλού, γίνεται ακόμα πιο εμφανής από τη στιγμή που συνοδεύεται από την πολιτική της λεγόμενης «νόμιμης μετανάστευσης», με την «υποδοχή» των Ουκρανών προσφύγων, ως πάμφθηνο εργατικό δυναμικό για τη μεγαλοεργοδοσία.

Για να σταματήσει αυτό το διαρκές έγκλημα, πρέπει να χτυπηθεί στη ρίζα της η γενεσιουργός αιτία της μετανάστευσης και της προσφυγιάς, το ίδιο το σύστημα δηλαδή που παράγει εκμετάλλευση, ανταγωνισμούς, διακρίσεις, πολέμους και προσφυγιά, αλλά και οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις και οργανισμοί που το υπηρετούν.

Με βάση τα παραπάνω, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος κατέθεσε τις παρακάτω ερωτήσεις:

«Πώς τοποθετείται η Επιτροπή:

- Στην αντιμετώπιση των ξεριζωμένων ανθρώπων ως "εισβολέων" και "υβριδικής απειλής" στα σύνορα των κρατών - μελών, που οδηγεί σε στυγερά εγκλήματα όπως αυτό στη Μελίγια;

- Πώς αιτιολογεί το ότι η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ αντιμετωπίζει τους ξεριζωμένους είτε με όρους "υποδοχής" ως πάμφθηνο εργατικό δυναμικό για τη μεγαλοεργοδοσία, όπως τους Ουκρανούς πρόσφυγες, είτε με τη διαχρονική βάρβαρη πολιτική καταστολής της ΕΕ και των κυβερνήσεων που τους στερεί το δικαίωμα να ζητήσουν άσυλο;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ