Τετάρτη 6 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Αυξησε τις δυνάμεις της η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» στην ΟΛΜΕ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 20ού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας

Με την «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» (ΑΣΕ) να είναι η μοναδική παράταξη που σημείωσε διακριτή και σημαντική άνοδο σε ποσοστά, καταλαμβάνοντας μετά από πολλά χρόνια την τρίτη θέση, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 20ού Συνεδρίου της ΟΛΜΕ. Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής (σε παρένθεση τα αντίστοιχα του 19ου Συνεδρίου):

Ψήφισαν 299 (411), άκυρα - λευκά 1 (1), έγκυρα 298 (410). ΑΣΕ 59 ψήφοι, 20% και 2 έδρες (16% και 2 έδρες). ΔΑΚΕ 79, 27% και 3 έδρες (31% και 3), ΠΕΚ 32 ψήφοι, 11% και 1 έδρα (10% και 1), ΣΥΝΕΚ 67, 22% και 3 έδρες (22% και 3), «Παρεμβάσεις» 58 ψήφοι, 19% και 2 έδρες (18% και 2), «Αγωνιστικές Κινήσεις» 2 ψήφοι, 1% (1%), διάφοροι 1 ψήφος.

Στην κάλπη της ΑΔΕΔΥ, η ΑΣΕ αναδείχθηκε επίσης στην τρίτη θέση με 61 ψήφους και 16 αντιπροσώπους.

«Το αποτέλεσμα μας δίνει χαρά και αισιοδοξία, αλλά και μεγαλύτερες ευθύνες για τους αγώνες που έχουμε να δώσουμε από την επόμενη μέρα απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΑΣΕ χαιρετίζοντας τους 5.500 εκπαιδευτικούς που στήριξαν το ψηφοδέλτιό της στις εκλογές των 86 ΕΛΜΕ σε όλη την Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά τις εργασίες του συνεδρίου, η ΑΣΕ σημειώνει πως «οι μεθοδεύσεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ - ΣΥΝΕΚ - ΠΕΚ) δεν επέτρεψαν να συζητηθούν επί της ουσίας και να παρθούν αποφάσεις για μια σειρά από ζητήματα», καθώς «στόχος τους ήταν να περάσουν θέσεις που καμουφλάρουν το πραγματικό περιεχόμενο της "αξιολόγησης" και επαναφέρουν την "άλλη, καλή αξιολόγηση", όπως την είχε προτείνει η προηγούμενη κυβέρνηση. Να μη γίνει συζήτηση για μέτρα ακύρωσης στην πράξη του νόμου Χατζηδάκη και του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Να μην εκφραστεί η εναντίωση στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο κ.ά.».

«Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την καταγγελία της ΑΣΕ για τη διαδικασία, που δεν έδινε τη δυνατότητα συζήτησης και τοποθέτησης επί των θέσεων και την αποχώρηση των συνέδρων της, μέσα σε περίπου 40 λεπτά ΣΥΝΕΚ - ΔΑΚΕ - ΠΕΚ, με μια fast - track διαδικασία, πέρασαν σχεδόν 100 θέσεις και ψηφίσματα, υποτιμώντας έτσι τη νοημοσύνη ακόμα των δικών τους συνέδρων», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Ο συσχετισμός στην Ομοσπονδία μας παραμένει αρνητικός. Η προσπάθεια που καταβάλαμε για την αλλαγή του συσχετισμού στην ΟΛΜΕ και η αλλαγή που πετύχαμε σε μια σειρά ΕΛΜΕ προστίθενται στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για την αλλαγή των συσχετισμών μέσα στο κίνημα, για την ανασύνταξη και αντεπίθεση όλων των εργαζομένων απέναντι στη βάρβαρη επίθεση του κράτους και της εργοδοσίας στα δικαιώματά μας. Η σημαντική ενίσχυση του αγωνιστικού πόλου και μέσα στους εκπαιδευτικούς, το σημαντικό αυτό αποτέλεσμα κατατίθενται από την επόμενη κιόλας μέρα στους αγώνες του κλάδου και του εργατικού - λαϊκού κινήματος», τονίζει η ΑΣΕ, προσθέτοντας πως η ενίσχυσή της είναι αποτέλεσμα των αγώνων που έδωσε ο κλάδος την τελευταία 3ετία, των προσπαθειών να οργανωθεί η πάλη και να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή - αντιεκπαιδευτική πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ