Παρασκευή 8 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΤΡΑ
Νέο «όχι» στη διχοτόμηση της πόλης

Κ. Πελετίδης: «Δεν υποχωρούμε απ' την υπογειοποίηση της διέλευσης του τρένου»

Ο δήμαρχος Πάτρας, Κ. Πελετίδης
Ο δήμαρχος Πάτρας, Κ. Πελετίδης
Το δίκαιο αίτημα της υπογειοποίησης της διέλευσης του τρένου από την πόλη επισημάνθηκε για ακόμη μια φορά, στην προχτεσινή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο, απ' τον δήμο Πατρέων, την Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων.

Στάλθηκε, επιπλέον, εκ νέου μήνυμα στην κυβέρνηση, στο υπουργείο Υποδομών και κάθε αρμόδιο φορέα ότι δεν θα γίνει αποδεκτή η διχοτόμηση της Πάτρας με επίγεια διέλευση του τρένου από τον αστικό της ιστό, από δεκάδες εκπροσώπους φορέων και δημότες της πόλης.

«Από το 2014 δίνουμε έναν αγώνα για το μέλλον της πόλης, του λαού και των παιδιών του», σημείωσε στην ομιλία του ο δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων:

«Κανείς δεν αναφέρει ότι το αίτημά μας είναι άδικο. Εμείς δεν θα κουραστούμε να αγωνιζόμαστε για την υλοποίησή του. Είμαστε αποφασισμένοι και καλούμε όλους σ' αυτόν τον αγώνα. Εκεί θα κριθούμε όλοι». Σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις για το έργο τόνισε ότι όταν πρόκειται για υποδομές που αφορούν ανάγκες επιχειρηματικών ομίλων ή ακόμη του ΝΑΤΟ χρήματα υπάρχουν, σημειώνοντας: «Δεν κάνουν το ίδιο για τις ανάγκες του λαού, λόγος για τον οποίο και εμείς δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε απ' την υπογειοποίηση της διέλευσης του τρένου από το Ρίο ως το νέο λιμάνι, με γραμμικό πάρκο στην επιφάνειά του, πεζόδρομους, ποδηλατόδρομους, πράσινο, που θα μπορεί να το χαρεί ο λαός της πόλης, τα παιδιά του».

Από τη συγκέντρωση που διοργάνωσαν η αγωνιστική δημοτική αρχή και φορείς της περιοχής
Από τη συγκέντρωση που διοργάνωσαν η αγωνιστική δημοτική αρχή και φορείς της περιοχής
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν δεκάδες φορείς και εκατοντάδες κάτοικοι, ενώ ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη 14 Ιούλη θα συναντηθεί στην Αθήνα, από κοινού με την Επιτροπή Αγώνα, με τον υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, για το θέμα και από τις απαντήσεις του θα εξαρτηθούν οι επόμενες πρωτοβουλίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ