Τετάρτη 6 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
Τηλεόραση
Παραβιάσεων... συνέχεια

Αποφάσεις για ενδεχόμενες επιβολές κυρώσεων κατά μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών, αναμένεται να πάρει στην αυριανή του συνεδρίαση το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Τηλεοπτικοί σταθμοί, σύμφωνα με τον έλεγχο του ΕΣΡ, έχουν προβεί σε παραβιάσεις νόμων και κωδίκων δεοντολογίας, που κυρίως έχουν να κάνουν με ανηλίκους και με παραβιάσεις διαφημιστικών μηνυμάτων.

Συγκεκριμένα θα πάρει απόφαση κατά του τηλεοπτικού σταθμού MEGA γιατί μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της 26ης Ιούλη του 2000 παρουσίασε ανήλικους βρεφονηπιακού σταθμού των οποίων οι συμμαθητές προσβλήθηκαν από τον ιό της φυματίωσης. Το ίδιο κανάλι στις 24 Μάρτη του 2001 στις 10.30 το πρωί, σε ώρα δηλαδή παιδικής ζώνης μετέδωσε διαφημιστικά μηνύματα με θέμα Ταρώ και Ζώδια. Τον Οκτώβρη επίσης του 2001 το ίδιο κανάλι μετέδωσε παιδικές διαφημίσεις σε ώρες που τα παιδιά βλέπουν τηλεόραση.

Για τα ίδια θέματα ενδεχομένως επιβληθούν κυρώσεις στους τηλεοπτικούς σταθμούς ANTENNA, STAR, ALPHA, ALTER και TV Μακεδονία.

Στην αυριανή συνεδρίαση, έχουν κληθεί σε ακρόαση οι υπεύθυνοι του τηλεοπτικού σταθμού TEMPO γιατί δεν απέστειλαν στο ΕΣΡ, ενώ ζητήθηκαν, μαγνητοσκοπημένες ταινίες από μετάδοση προγράμματος του σταθμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ