Πέμπτη 14 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Προχωρά η συγκρότηση Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων

Στη συγκρότηση Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων στον νομό τους αποφάσισαν να προχωρήσουν οι Αγροτικοί - Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι Μεσσήνης, Χανδρινού και Κοντοβουνίων Μεσσηνίας, ώστε - όπως επισημαίνουν στην ιδρυτική τους διακήρυξη - «να παλέψουμε ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ, όλων των κυβερνήσεων και κομμάτων που στηρίζουν την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) και μας οδηγούν στη φτώχεια, στα χρέη και στο ξεκλήρισμα».

Προβάλλοντας σειρά αιτημάτων, σημειώνουν ότι οι αγώνες έχουν συνέχεια, αποκτούν μεγαλύτερη δυναμική σε συντονισμό με Συλλόγους, Ομοσπονδίες και την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων σε όλη τη χώρα, και καλούν όλους τους Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους της Μεσσηνίας να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία, μέσα από Γενική Συνέλευση να εκλέξουν αντιπροσώπους και να λάβουν μέρος στο ιδρυτικό συνέδριο της ΟΑΣΜ, σε ημερομηνία που θα καθοριστεί.

Ηδη ο Αγροτικός Σύλλογος Μεσσήνης ανακοίνωσε ημερομηνίες εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης, αλλά και των αντιπροσώπων του στην Ομοσπονδία, με το εξής πρόγραμμα: Αύριο Παρασκευή: Πεταλίδι 9 π.μ. - 2 μ.μ., Αριστομένη 5 μ.μ. - 7 μ.μ., Βαλύρα 8 μ.μ. - 10 μ.μ. Σάββατο 16/7: Μεσσήνη 9 π.μ. - 9 μ.μ. Κυριακή 17/7: Μεσσήνη 9 π.μ. - 9 μ.μ.

Σύσκεψη στη Σκάλα Λακωνίας

Σε σύσκεψη για την ενίσχυση της οργάνωσης των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων προχωρά την Τρίτη 19 Ιούλη στις 8.30 μ.μ. στη Σκάλα (Πνευματικό Κέντρο) η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου, από κοινού με τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Λακωνίας.

Εργαζόμενοι ΕΛΓΑ: Αναπροσαρμογή στις χιλιομετρικές αποζημιώσεις

«Η αλματώδης αύξηση των τιμών στα καύσιμα, 2,50 ευρώ/λίτρο, σε συνδυασμό με την υφιστάμενη χιλιομετρική αποζημίωση 0,15 λεπτά, καθιστά πλέον αδύνατη τη χρήση αυτοκινήτου για τη διεκπεραίωση του εκτιμητικού έργου», σημειώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΕΛΓΑ, διεκδικώντας την άμεση αναπροσαρμογή της χιλιομετρικής αποζημίωσης.

Επισημαίνει ακόμα ότι έχει ενημερώσει τη διοίκηση και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, υπογραμμίζοντας πως «ο κίνδυνος πλέον για τη μη έγκαιρη διεκπεραίωση του εκτιμητικού έργου (εκτιμήσεις, επανεκτιμήσεις, επισημάνσεις) είναι εμφανής. Δεν θα είναι οι εργαζόμενοι αυτοί που θα ευθύνονται για τις τεράστιες καθυστερήσεις που θα δημιουργηθούν σε σχέση με τη διενέργεια του εκτιμητικού έργου και την καταβολή των αποζημιώσεων στους Ελληνες αγρότες και κτηνοτρόφους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ