Σάββατο 16 Ιούλη 2022 - Κυριακή 17 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΙΣΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΙΣΗΣ
ΦΩΤΟ

Στις 15 Ιούλη 2021 «έφυγε» από κοντά μας η πολυαγαπημένη μας μητέρα και γιαγιά ΑΘΗΝΑ ΚΑΛΟΥΔΗ. Πέρασε ένας χρόνος! Ηταν μια ζεστή και ηλιόλουστη μέρα όπως και το χαμόγελο και η καρδιά της. Μια ζωή αγωνίστρια. Πάλεψε για τα ιδανικά του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Εμείς τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά της θα συνεχίσουμε τον αγώνα για έναν πιο δίκαιο κόσμο με βάση το ήθος και τις αξίες που μας δίδαξε. Θα μας βλέπει και πάλι θα χαμογελάει.

Στη μνήμη της προσφέρουμε στο ΚΚΕ, που τόσο πολύ αγαπούσε, το ποσό των 460 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώθηκαν 5 χρόνια (16/7/2017) από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μου πατέρας, ΔΟΥΛΓΕΡΙΔΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ. Στη μνήμη του, αντί μνημοσύνου, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Λουδία Θεσσαλονίκης.

Ο γιος του Δουλγερίδης Γεώργιος

***

ΦΩΤΟ

Στις 16 Ιούλη 2022 συμπληρώνονται 11 χρόνια που δεν είναι κοντά μας ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ. Στη μνήμη του η σύζυγός του, Παρασκευή Σαπλαούρα, και τα παιδιά του, Ιωάννα Καραχάλιου και Βασίλης Καραχάλιος προσφέρουν στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ του «902.gr».

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΒΑΣΙΛΗ η γυναίκα του, τα παιδιά του και τα εγγόνια του προσφέρουν 300 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΤΟ Ιωαννίνων.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΙΟΛΙΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΙΟΛΙΟΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη των ΒΑΣΙΛΗ (φωτ.) και ΦΑΝΗΣ ΛΙΟΛΙΟΥ, μαχητών του ΔΣΕ, που αυτές τις μέρες συμπληρώνονται 13 και 24 χρόνια από τον θάνατό τους, τα παιδιά τους Δημήτρης και Πάρις προσφέρουν στην ΚΟ Λάρισας του ΚΚΕ 80 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της ΠΟΠΗΣ ΔΡΙΤΣΑ ο σύντροφός της στη ζωή και τους αγώνες, Γιώργος Παντελής, καθώς και οι Ολγα και Ευτυχία Βαταλίδου, από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, προσφέρουν στο ΚΚΕ το ποσό των 120 ευρώ για την ενίσχυση των αγώνων του.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου μας ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΜΑΝΗ, από τα Γιάννενα, που «έφυγε» τόσο αναπάντεχα από κοντά μας στις 14/7/2012, προσφέρουμε μέσω ΤΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ 30 ευρώ.

Τατιάνα - Λόλα - Ανθή

  • Δέκα χρόνια πέρασαν από τότε που «έφυγε» έτσι ξαφνικά από κοντά μας. Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΜΑΝΗ ο αδερφός του και η ανιψιά του προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω της ΤΟ Ιωαννίνων, 80 ευρώ.

Φαρμάκης Κωστής και Ισμήνη

***

ΦΩΤΟ

Η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά και γύρω δήμων, στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΤΣΕΛΕΠΑΚΗ, που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή και ήταν επί σειρά ετών πρόεδρος της Ενωσής μας, προσφέρει 50 ευρώ στο Παράρτημα Κερατσινίου - Δραπετσώνας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ όπου επί σειρά ετών ήταν μέλος της διοίκησης και ακόμα 50 ευρώ στην ΚΟΒ Αμφιάλης του ΚΚΕ, όπου υπήρξε δραστήριος οπαδός του Κόμματος σε όλη του τη ζωή.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΠΡΟΚΟΠΙΔΗ ΝΙΚΟΥ, που γεννήθηκε στις 7 Ιούλη 1943 στη Μεγάλη Βρύση Κιλκίς, η γυναίκα και τα δύο παιδιά του προσφέρουν 120 ευρώ στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Από μικρός οργανώθηκε στη Νεολαία Λαμπράκη, ενώ υπήρξε πιστό και δραστήριο μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας μέχρι το τέλος της ζωής του, το οποίο υπηρέτησε αταλάντευτα.

***

ΦΩΤΟ 2

Στις 21 Ιούλη συμπληρώνονται 2 χρόνια από τον άδικο και πρόωρο χαμό του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΝΤΟΣΤΑΘΗ, ενός ανθρώπου με τεράστια αποθέματα ήθους, φιλομάθειας, προσφοράς, αγάπης, αλληλεγγύης. Δεν έλειψε ποτέ από την πρώτη γραμμή των αγώνων για έναν κόσμο αντάξιο των υψηλών ιδανικών με τα οποία πορεύτηκε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Λίγο αργότερα, στις 4 Νοέμβρη, «έφυγε» από τη ζωή η αγαπημένη μας μητέρα και γιαγιά ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΚΟΝΤΟΣΤΑΘΗ, που έζησε στο πετσί της τη βαρβαρότητα του αστικού κράτους απέναντι στο λαϊκό και το κομμουνιστικό κίνημα, ζώντας σε μια οικογένεια που έδωσε τα πάντα στον αγώνα του λαού μας για καλύτερες μέρες, για ελευθερία και δικαιοσύνη, για τον σοσιαλισμό. Και οι δύο ενσάρκωναν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον στίχο του ποιητή Ν. Χικμέτ «Είμαι κομμουνιστής, είμαι αγάπη από την κορφή ως τα νύχια». Ετσι μάθαμε και εμείς να αγαπάμε και να παλεύουμε με όλη μας την καρδιά, με όλη μας την ψυχή μέχρι να σταθούμε στα πόδια μας, να ξημερώσουν καλύτερες μέρες.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ
Δανειζόμαστε τους στίχους του Γ. Ρίτσου για να τους υποσχεθούμε ότι «θα 'ναι για πάντα μέσα σ' όλα εκείνα που γι' αυτά έχουν λείψει, θα 'ναι για πάντα μέσα σ' όλο τον κόσμο».

Στη μνήμη των αγαπημένων μας Δημήτρη Κοντοστάθη και Μαρίας Δημητρίου - Κοντοστάθη, η Ελένη Κοντοστάθη και η οικογένειά της προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΤΕ Μαγνησίας.

***

ΦΩΤΟ

Στις 15 Ιούλη συμπληρώνονται 17 χρόνια από το 2005 που «έφυγε» από κοντά μας ο ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΙΣΗΣ, κομμουνιστής, μέλος του ΚΚΕ. Ηταν καλός και τίμιος άνθρωπος, δραστήριος αγωνιστής. Τιμώντας τη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ για ενίσχυση στο Κόμμα, μέσω ΚΟΒ Αχαρνών της ΤΟ Α' Αθήνας.

Η οικογένειά του

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας φίλου και συντρόφου ΣΤΕΛΙΟΥ ΛΑΜΠΑΡΔΑΚΗ προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Αχαρνών της ΤΟ Α' Αθήνας.

Ελένη Κούκουρα - Γιούλα Τρίτου - Αποστόλης Χαρίσης

***

ΦΩΤΟ

Στις 4 Ιούνη 2022 «έφυγε» πρόωρα από κοντά μας ο αγαπητός σε όλους ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ (φωτ), από την Κόντσικα Ιωαννίνων, που τελευταία ζούσε ως συνταξιούχος στη Γορίτσα Κουτσελιού Ιωαννίνων. Στη μνήμη του προσφέρουν στο ΚΚΕ, στο κόμμα που πίστευε, αγαπούσε και ακολουθούσε μέχρι την τελευταία του πνοή, η οικογένειά του, φίλοι και συγχωριανοί του 100 ευρώ μέσω της ΚΟ Γιαννίνων. Ακόμη, ο σύντροφος και φίλος του, μετανάστης μαζί του στο Οφενμπαχ της Γερμανίας, Κλεομένης Βράνιας και ο γιος του επίσης συντρόφου και φίλου του μετανάστη στο Οφενμπαχ της Γερμανίας Ανδρέα Τζίμα Δημήτρης προσφέρουν 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Ζίτσας. Θα τον θυμόμαστε για πάντα, όπως ήταν ήρεμος, περήφανος και αγωνιστής με το πλατύ χαμόγελό του.

***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ, που «έφυγε» από κοντά μας στις 18/7/2019, καθώς και των γονιών του, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και μαχητών του ΔΣΕ, της μητέρας του ΑΘΗΝΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ - ΜΙΝΤΖΑ και του πατέρα του ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ, του θρυλικού «Καταχνιά», προσφέρουμε στο Κόμμα 150 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Ιλισίων.

ΑΘΗΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ ΜΙΝΤΖΑ
ΑΘΗΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ ΜΙΝΤΖΑ
Η σύζυγός του Ολγα

Τα παιδιά Γιώργος, Μάξιμος, Κλαούντια και Αθηνά

***

Στις 19/7/2022 συμπληρώθηκαν 9 χρόνια από τον θάνατο του συντρόφου ΚΩΣΤΑ ΜΠΟΤΣΗ. Στη μνήμη του και στη μνήμη του θείου μας ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΤΣΗ (Καπετάν Αγραφιώτη), τα αδέρφια του, Μπότσης Παναγιώτης, Β. Μ. και Μ. Μ., προσφέρουν στο ΚΚΕ 300 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Φαρμάκου.

Ο Κώστας Μπότσης γεννήθηκε το 1943 στην Καστανιά Καρδίτσας. Ηταν απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ και πήρε μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα. Ηταν μέλος του ΚΚΕ από το 1974 μέχρι το τέλος της ζωής του και στέλεχος του ΠΑΜΕ στους λογιστές.

Ο Βασίλης Μπότσης γεννήθηκε στην Καστανιά Καρδίτσας το 1916. Ηταν έφεδρος αξιωματικός της Σχολής Πεζικού Σύρου. Στην Αλβανία ήταν διοικητής λόχου στην πρώτη γραμμή του μετώπου. Οργανώθηκε στο ΕΑΜ το 1941. Το 1942 έγινε μέλος του ΚΚΕ. Τον Γενάρη του 1943 κατετάγη στον ΕΛΑΣ. Εγινε καπετάνιος του 1ου Τάγματος του 38ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ. Μετά τη Βάρκιζα έγινε στόχος δολοφονικής επίθεσης και ξαναβγαίνει στο βουνό, υπεύθυνος των Ομάδων Καταδιωκόμενων Αγωνιστών στην περιοχή Αγράφων. Στις 15/8/1946 γίνεται ανασυγκρότηση των Ομάδων Καταδιωκόμενων Αγωνιστών και τέλη Σεπτέμβρη 1946 πάνω από 200 αντάρτες στη Γενική τους Συνέλευση εκλέγουν τη διοίκηση του Αρχηγείου Αγράφων, και διοικητής εκλέγεται ο Βασίλης Μπότσης (Αγραφιώτης) μέχρι το 1947. Στη συνέχεια επιτελάρχης της 138ης Ταξιαρχίας, με τον βαθμό του ταγματάρχη Πεζικού. Σκοτώθηκε στις 7/2/1949 στα Σίδερα Ευρυτανίας, από έκρηξη παγιδευμένης νάρκης. Με διάταγμα της Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης (19/3/1949) ονομάστηκε συνταγματάρχης Πεζικού - τιμημένος νεκρός.


ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΔΟΥΛΓΕΡΙΔΗΣ
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΔΟΥΛΓΕΡΙΔΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΜΠΑΡΔΑΚΗΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΜΠΑΡΔΑΚΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΔΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΔΗΣ

ΠΟΠΗ ΔΡΙΤΣΑ
ΠΟΠΗ ΔΡΙΤΣΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΣΤΑΘΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΣΤΑΘΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΟΝΤΟΣΤΑΘΗ
ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΟΝΤΟΣΤΑΘΗ

ΑΘΗΝΑ ΚΑΛΟΥΔΗ
ΑΘΗΝΑ ΚΑΛΟΥΔΗ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΕΛΕΠΑΚΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΕΛΕΠΑΚΗΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΚΑΤΑΧΝΙΑΣ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΚΑΤΑΧΝΙΑΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ