Τετάρτη 6 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΕΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
Κλείνουν τα σχολεία τους και διαδηλώνουν

Αύριο Πέμπτη, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Κοραή

Η αδιαφορία και η εγκατάλειψη οδηγούν τους μαθητές για μια ακόμη φορά να κλείσουν τα σχολεία τους και να διαδηλώσουν, για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ετσι, οι μαθητές του Πειραιά, με απόφαση του Συντονιστικού Αγώνα ΤΕΕ Πειραιά, αύριο Πέμπτη στις 6 το απόγευμα διαδηλώνουν στην πλατεία Κοραή. Στο πλευρό τους αγωνίζονται η Ομοσπονδία Γονέων και οι καθηγητές τους.

Στην έλλειψη καθηγητών, βιβλίων, ειδικοτήτων χωρίς προοπτική έρχεται να προστεθεί και η αναχωροθέτηση των ΤΕΕ: «Τι λέει αυτό το νέο "φρούτο"; Το ΥΠΕΠΘ δε θέλει σε κάθε δήμο ή στις ευρύτερες περιοχές μεγάλων δήμων (σε απόσταση 10 χλμ) να υπάρχουν ΤΕΕ μ' όλες τις ειδικότητες. Δε θέλει καν να λειτουργεί η ίδια ειδικότητα σε πρωινό και απογευματινό ωράριο στην ίδια περιοχή. Και φυσικά "για την καλύτερη λειτουργία" προτείνει μόνο πρωινά ΤΕΕ. Στην πράξη προωθεί την παύση λειτουργίας Τομέων και Ειδικοτήτων στα υπάρχοντα ΤΕΕ», επισημαίνει το Συντονιστικό.

Οπως επισημαίνουν οι μαθητές, οι πραγματικοί στόχοι του υπουργείου Παιδείας είναι: Να συρρικνώσει τα δημόσια ΤΕΕ, αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο στην Ιδιωτική Παιδεία να αναπτύξει ανενόχλητη τη δράση της, αφού ολόκληροι δήμοι και ευρύτερες περιοχές του δήμου Πειραιά, δε θα διαθέτουν βασικούς τομείς και ειδικότητες. Να παρεμβάλει πρόσθετα εμπόδια στη δυνατότητα φοίτησης στα ΤΕΕ, ώστε μετά την απομάκρυνση από το Λύκειο να εγκαταλείψουν και τα ΤΕΕ και τελικά να οδηγηθούν εκτός σχολείου. Προοπτικά να μετατρέψει τα ΤΕΕ σε ΙΕΚ ή ΚΕΚ φτηνής κατάρτισης.

Σ' αυτό, όπως σημειώνουν, εντάσσεται και η προσπάθεια υποβάθμισης του παιδαγωγικού έργου, που επιχειρείται με την αναχωροθέτηση. «Θα αναγκαζόμαστε (στην ηλικία των 15-16 χρόνων) να μετακινούμαστε με 1 ή 2 συγκοινωνίες για να φοιτήσουμε σε ΤΕΕ που θα έχει απομείνει η ειδικότητα που επιθυμούμε. Τότε με βάση τα σημερινά δεδομένα θα απαιτηθούν οι διπλάσιοι ή και τριπλάσιοι χώροι μαζί με τον αναγκαίο εξοπλισμό! Οι δαπάνες θα αυξηθούν στο κατακόρυφο για τα εργαστήρια, που φυσικά το υπουργείο δεν έχει καμία διάθεση να καλύψει», τονίζουν.

Οι μαθητές δηλώνουν ότι συντονίζονται με τα υπόλοιπα ΤΕΕ της περιοχής τους διεκδικώντας το σχολείο που τους ανήκει. Γι' αυτό «απαντάμε με δυναμικές κινητοποιήσεις και συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ