Τετάρτη 20 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΒΙΑΣΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΙΓΝΑΔΗ
Δήλωση του Χρ. Σεβαστίδη για τη στάση της ηγεσίας της ΕΔΕ

Η προκλητική απόφαση της δικαιοσύνης, στις 13 Ιούλη, αποφυλάκισης με όρους του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, παρότι καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών για 2 βιασμούς ανηλίκων, έχει προκαλέσει εύλογες αντιδράσεις στην κοινωνία. Η ηγεσία της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) με ανακοινώσεις στις 14 και 16 Ιούλη κατηγόρησε όσους αντιδρούν για λογικές «λαϊκών δικαστηρίων», για «πυρά για τις "μάγισσες" της κάθε εποχής» και μίλησε για «υποκινούμενες αντιδράσεις». Με δήλωσή του στις 17 Ιούλη ο εφέτης, πρώην πρόεδρος της ΕΔΕ Χριστόφορος Σεβαστίδης, και νυν μέλος του ΔΣ, καυτηριάζει με δήλωση τη στάση της ηγεσίας. Σε αυτή σημειώνει:

«H χτεσινή ανακοίνωση της Ενωσης (σ.σ. της 17 Ιούλη) είναι μία πρωτοφανής στα χρονικά κομματική τοποθέτηση. Χρειάστηκε πολλές φορές στο παρελθόν να υπερασπιστούμε συναδέλφους από τη στοχοποίηση που δέχτηκαν σε προσωπικό επίπεδο από πολιτικούς και δημοσιογράφους. Οι ανακοινώσεις μας δεν έλαβαν ποτέ τον χαρακτήρα συλλήβδην πολιτικής καταδίκης, προφανώς, διότι δεν είναι αυτός ο ρόλος της Ενωσης. Σήμερα ξεκάθαρα πλέον λαμβάνει θέση επιθετική εναντίον όλων των πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης και μάλιστα φτάνει στα ακραία όρια θεσμικής αμετροέπειας με το να καλεί τα πολιτικά κόμματα να λάβουν θέση.

Η χτεσινή ανακοίνωση έχει ωστόσο ένα θετικό στοιχείο. Δεν μιλάει με μισόλογα, αλλά δείχνει απροσχημάτιστα τη νέα αντίληψη που θα κυριαρχήσει και θα καταστήσει τη μεγαλύτερη Δικαστική Ενωση έναν συνδικαλιστικό βραχίονα συγκεκριμένου πολιτικού χώρου. Αυτού του χώρου που πριν μια βδομάδα το δελτίο Τύπου ντράπηκε να ονομάσει, όταν υπουργός της κυβέρνησης καταλόγισε σκοπιμότητες στο βούλευμα του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου χυδαιολογώντας σε βάρος ανώτατων δικαστών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ