Παρασκευή 22 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΝΑΥΤΙΚΟΣ - ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ - ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
Στο στόχαστρο της δημοτικής αρχής και επιχειρηματικών σχεδίων

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με εκπροσώπους του συλλόγου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τις συνέπειες στην άθληση της νεολαίας της περιοχής

Συνάντηση με το ΔΣ του Ναυτικού - Ιστιοπλοϊκού - Κολυμβητικού Ομίλου Σκοπέλου (ΝΙΚΟΣ) είχε αντιπροσωπεία της ΚΟΒ Σκοπέλου του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τον Γιώργο Γούλα, Γραμματέα της, και τον Βασίλη Ρόδιο, δημοτικό σύμβουλο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Η συνάντηση έγινε με αφορμή την Ερώτηση του Κόμματος στη Βουλή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ναυταθλητικά σωματεία, καθώς και το γεγονός πως την τελευταία περίοδο ο Ομιλος έχει βρεθεί στο στόχαστρο της δημοτικής αρχής πέφτοντας... θύμα των γενικότερων επιχειρηματικών σχεδιασμών για το λιμάνι, που είχαν ως αποτέλεσμα να ξηλωθούν οι εγκαταστάσεις του. Μάλιστα, για το θέμα η «Λαϊκή Συσπείρωση» Σκοπέλου έχει αιτηθεί να τεθούν τα προβλήματα σε προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρουσία εκπροσώπου του Ομίλου.

Οπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση η «Λαϊκή Συσπείρωση» Σκοπέλου, «το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν οι σχεδιασμοί που στον πυρήνα τους βρίσκεται η τουριστική και εμπορική αξιοποίηση αυτών των υποδομών, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι ναυταθλητικοί όμιλοι να κινδυνεύουν να διωχθούν από τις εστίες τους ή στην καλύτερη περίπτωση να χρειαστεί να πληρώσουν ένα δυσβάσταχτο κόστος προκειμένου να παραμείνουν, αφού η αλλαγή περιβάλλοντος δεν είναι καθόλου εύκολη όταν πρόκειται για ναυταθλητικούς ομίλους και παραθαλάσσιες υποδομές. Το αξιοσημείωτο είναι ότι όπου τελειώνουν οι συμβάσεις παραχώρησης, για την ανανέωσή τους ζητούνται υπέρογκα ποσά, που ξεπερνούν τις δυνατότητες των συλλόγων και τελικά καταλογίζονται πρόστιμα σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Αν προσθέσει κανείς και τα προβλήματα που δημιούργησε η περίοδος της πανδημίας, τότε το πρόβλημα γιγαντώνεται. Οι σύλλογοι ουσιαστικά εκδιώκονται από τις εστίες τους».

Ακόμα, επισημαίνει πως «το πρόβλημα δεν είναι καινούργιο. Εχει αναδειχθεί εδώ και χρόνια, με όλες τις κυβερνήσεις. Οι Ομοσπονδίες ζητούν νομοθετική ρύθμιση που να λύνει συνολικά και οριστικά το πρόβλημα. Ρύθμιση που να δίνει οριστική λύση στο να παραμείνουν τα ναυταθλητικά σωματεία στις εστίες τους, χωρίς να απειλούνται με πρόστιμα και υπέρογκα ενοίκια. Να παραμείνουν δίπλα στη θάλασσα, μαζί με τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές που χρειάζονται για τη λειτουργία τους, την προστασία και την αποθήκευση του εξοπλισμού τους».

Ειδικά για την περίπτωση του Ναυτικού Ομίλου Σκοπέλου σημειώνει πως «ανάλογη στάση με την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και τις προηγούμενες, τηρεί η δημοτική αρχή Σκοπέλου, η οποία, διά της διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου, έχει κάνει έξωση από τις εγκαταστάσεις του στο λιμάνι στον ΝΙΚΟΣ, σωματείο - μέλος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, με αξιόλογη κοινωνική προσφορά και αναγνωρισμένη δράση σε πολλούς τομείς, όπως στη διοργάνωση πανελλαδικής εμβέλειας αγώνων».

«Ενδεικτικό της περιφρονητικής στάσης που τηρεί απέναντι στον ΝΙΚΟΣ και τις ανάγκες της σκοπελίτικης νεολαίας για ναυταθλητισμό είναι και το γεγονός ότι εδώ και είκοσι (20) μήνες (!) ο Ομιλος έχει καταθέσει αίτηση συζήτησης του θέματος προς το Δημοτικό Συμβούλιο, η οποία ακόμη ...έρχεται», αναφέρει χαρακτηριστικά η «Λαϊκή Συσπείρωση» Σκοπέλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ