Σάββατο 23 Ιούλη 2022 - Κυριακή 24 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ
Αλλη μια φωτιά σε εργοστάσιο που υπογραμμίζει τον κίνδυνο ενός Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Εκτασης

Ανακοίνωση από την ΤΟ Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ

Ο ουρανός έγινε για άλλη μια φορά μαύρος στη Δυτική Αττική
Ο ουρανός έγινε για άλλη μια φορά μαύρος στη Δυτική Αττική
Για άλλη μια φορά οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής ήρθαν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο ενός Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Εκτασης, με τη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης σε αυλή αποθήκης με παλέτες στον Ασπρόπυργο. Η φωτιά στη συνέχεια επεκτάθηκε σε διπλανό εργοστάσιο με εύφλεκτα υλικά και λιπαντικά, με αποτέλεσμα η πολύπαθη περιοχή της Δυτικής Αττικής να μετατραπεί και πάλι σε θάλαμο αερίων και οι κάτοικοι να κληθούν απ' τη λεγόμενη Πολιτική Προστασία με το γνωστό μήνυμα του «112» να κλειδαμπαρωθούν στα σπίτια, που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής, για να μην εισπνεύσουν απευθείας τα επικίνδυνα τοξικά αέρια.

«Φτάνει πια! Δεν μπορούμε να ζούμε άλλο με τον φόβο και τον κίνδυνο!», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Οργάνωση Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ και απαιτεί να ληφθούν τώρα μέτρα πρόληψης και προστασίας από ένα βιομηχανικό ατύχημα στη Δυτική Αττική.

Συγκεκριμένα, σημειώνει για το νέο περιστατικό:

«Είναι ακόμα ένας κρίκος στη μεγάλη αλυσίδα παρόμοιων περιστατικών στη Δυτική Αττική. Δεν πέρασε άλλωστε πολύς καιρός από την πυρκαγιά σε εργοστάσιο πλαστικών και πάλι στον Ασπρόπυργο, που όπως και τότε, έτσι και τώρα μετατράπηκε πάλι η Δυτική Αττική σε θάλαμο επικίνδυνων αερίων.

Το ΚΚΕ έχει πολλές φορές επισημάνει την εγκληματική ανυπαρξία μέτρων πρόληψης και προστασίας σε χώρους εργασίας με κίνδυνο πυρκαγιάς, διαρροής επικίνδυνων χημικών κ.ά. διότι αυτά αποτελούν κόστος για το μεγάλο κεφάλαιο, ενώ από τη μεριά του, το κράτος, με ευθύνη διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων, δεν πραγματοποιεί κανέναν ουσιαστικό έλεγχο τήρησης στοιχειωδών κανόνων. Ταυτόχρονα απουσιάζουν παντελώς ουσιαστικές διαδικασίες ενημέρωσης και εκπαίδευσης του πληθυσμού για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ή ακόμα και αναγκαίες οδοί μαζικής διαφυγής αν απαιτηθεί εκκένωση. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι χώροι δουλειάς που κάηκαν αυτήν τη φορά, βρίσκονται μόλις κάποιες δεκάδες μέτρα μακριά από σπίτια, επαναφέροντας το σοβαρό πρόβλημα της άναρχης χωροθέτησης των βιομηχανιών.

Η κυβέρνηση, αντί των ουσιαστικών μέτρων πρόληψης και προστασίας, αποθεώνει για ακόμα μια φορά την ατομική ευθύνη, με τα μηνύματα του "112", που και αυτά στάλθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση, και καλούσαν τον κόσμο να κλειδαμπαρωθεί στα σπίτια του, ενώ την ίδια στιγμή κοντινές επιχειρήσεις λειτουργούσαν κανονικά.

Απαιτούμε τώρα μέτρα πρόληψης και προστασίας από βιομηχανικό ατύχημα στη Δυτική Αττική.

Απαιτούμε:

  • Να διασφαλιστούν πλήρως τα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που κάηκαν.
  • Να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας των χιλιάδων εργαζομένων και κατοίκων.
  • Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας στα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Η τήρησή τους να ελέγχεται συστηματικά από τους αρμόδιους φορείς του κράτους που πρέπει να στελεχωθούν με μόνιμο προσωπικό.
  • Να συγκροτηθεί τώρα ολοκληρωμένο σχέδιο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση ενός πιθανού Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Εκτασης στην ευρύτερη περιοχή».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ