Τρίτη 26 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΟΣ
Εντονες αντιδράσεις για την ακύρωση συναυλίας της «Εστουδιαντίνας» από τη δημοτική αρχή

Ανακοίνωση της ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ

Πλήθος αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει στον Βόλο η ακύρωση από τη δημοτική αρχή της προγραμματισμένης για τις 24 Αυγούστου συναυλίας της «Εστουδιαντίνας» για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Η συναυλία θα γινόταν στο Ανοιχτό Θέατρο της Νέας Ιωνίας, από τον μουσικό σύλλογο «Ρυθμό», την «Εστουδιαντίνα» Νέας Ιωνίας, σε συνεργασία με το αθλητικό - προσφυγικό σωματείο της Νίκης Βόλου, άλλα προσφυγικά σωματεία της πόλης και με συμμετοχή του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου, ενώ θα συμμετείχαν η ηθοποιός Μιμή Ντενίση και οι ερμηνευτές Παντελής Θαλασσινός, Ασπασία Στρατηγού και Γιάννης Διονυσίου.

Το σωματείο «Ρυθμός» είχε κάνει την αίτηση στον δήμο Βόλου και πήρε την ημερομηνία 24 Αυγούστου από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού για ενοικίαση του θεάτρου, ωστόσο πριν από λίγες μέρες έλαβε επίσημο έγγραφο από τον δήμο Βόλου, που ενημέρωνε ότι στις 24 Αυγούστου που έχουν νοικιάσει το θέατρο, η παραπάνω παραγωγή δυστυχώς δεν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί για τεχνικούς λόγους. Τα παραπάνω εξηγεί σε ανάρτησή του ο μαέστρος της «Εστουδιαντίνας», Ανδρέας Κατσιγιάννης, σημειώνοντας ότι στις 23 και 25 Αυγούστου το θέατρο θα λειτουργεί κανονικά... Και προσθέτει ότι η συναυλία θα πραγματοποιηθεί τελικά στη Λάρισα, μετά από τη δωρεάν παραχώρηση του Θεάτρου Αλκαζάρ από τον εκεί δήμο.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που ακολούθησαν από κατοίκους, κόμματα και φορείς, ο δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος, με χτεσινή του ανακοίνωση ισχυρίστηκε ότι αν ο Α. Κατσιγιάννης και προφανώς όλοι οι επαγγελματίες μουσικοί κι ερμηνευτές δώσουν τη συναυλία δωρεάν (και πληρώσουν άραγε από πάνω και τον δήμο για τον χώρο;), σε αυτήν την περίπτωση «δεσμεύομαι ότι θα διαθέσω χώρο για να πραγματοποιηθεί η συναυλία, όσο κι αν αυτό είναι δύσκολο αυτή την εποχή».

ΚΚΕ: Οι υποδομές του δήμου Βόλου δεν είναι τσιφλίκι καμίας δημοτικής αρχής!

«Πράξη αδιανόητη» χαρακτηρίζει την ακύρωση της συναυλίας η Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι «το πρόσχημα της ύπαρξης τεχνικών λόγων στη λειτουργία του ανοιχτού Δημοτικού Θεάτρου Ν. Ιωνίας μόνο ως φθηνή δικαιολογία μπορεί να αντιμετωπιστεί». Και αναφέρει: «Οι ανακοινώσεις της δημοτικής αρχής προκαλούν σοβαρά ερωτήματα. Σε συνδυασμό με τις κατά παραγγελία εμετικές αναρτήσεις ανθρώπων της στο διαδίκτυο, που αναφέρονται σε "μη αρεστές" απόψεις των συντελεστών της συναυλίας, γεννιούνται σοβαρά ζητήματα».

Η ΤΕ του ΚΚΕ προσθέτει ότι «οι υποδομές του δήμου Βόλου δεν είναι τσιφλίκι καμίας δημοτικής αρχής! Είναι περιουσία του λαού, ο οποίος έχει κάθε δικαίωμα να έχει πρόσβαση σε αυτές, να τις απολαμβάνει. Η επιχειρηματική λειτουργία τους είναι που διαμορφώνει το "καθεστώς" ιδιοκτησίας, πάνω στο οποίο πατάει η δημοτική αρχή.

Τα κροκοδείλια δάκρυα για τις καθεστωτικές και φασίζουσες συμπεριφορές Μπέου από τα κόμματα που του προσέφεραν το νομικό οπλοστάσιο να συμπεριφέρεται ως "τσιφλικάς" της λαϊκής περιουσίας και ταυτόχρονα στελέχη τους τον στήριξαν στην επανεκλογή του, δεν μπορούν να κρύψουν τη συνενοχή τους», σχολιάζει αναφορικά με τις σχετικές αντιδράσεις άλλων κομμάτων.

«Να πάρει πίσω τώρα την επαίσχυντη απόφαση η δημοτική αρχή Βόλου», απαιτεί και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Βόλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ