Τετάρτη 27 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Απορρίφθηκε το αίτημα αναβολής που κατέθεσε η υπεράσπιση του Μιχαλολιάκου

Στις 28 Σεπτέμβρη η επόμενη δικάσιμος

INTIME NEWS

Τη διακοπή για τις 28 Σεπτέμβρη της δευτεροβάθμιας δίκης για τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε το δικαστήριο, που ταυτόχρονα απέρριψε το αίτημα αναβολής που είχε υποβάλει ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, Ν. Μιχαλολιάκος.

Οι συνήγοροι του Μιχαλολιάκου προσκόμισαν ιατρικές γνωματεύσεις και υποστήριξαν ότι αυτός δεν μπορεί να παρασταθεί στο δικαστήριο για λόγους υγείας, ότι νοσηλεύεται - από τις 6 Ιούνη - πάσχων από σύνδρομο post Covid-19 και τώρα βρίσκεται σε πρόγραμμα αποκατάστασης, ενώ ισχυρίστηκαν ότι έχει κενά μνήμης, χάνει τον ειρμό των σκέψεών του και δεν έχουν συζητήσει την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσουν.

Η πολιτική αγωγή αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς των συνηγόρων του Μιχαλολιάκου περί θεμάτων αντίληψης, προσκομίζοντας δημοσίευμα από προσωπική ιστοσελίδα του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, όπου φαίνεται να σχολιάζει πρόσφατα γεγονότα. Οι συνήγοροι υπεράσπισης αντέδρασαν έντονα στα παραπάνω. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν η διακοπή για κάποια ώρα της διαδικασίας.

Αξίζει να σημειώσουμε την προκλητική και υβριστική συμπεριφορά του φασιστοειδούς Λαγού, ο οποίος οδηγούμενος στα κρατητήρια είπε: «Θα το ξεφτιλίσουμε το δικαστήριό σας! Λαμόγια!». Η Μάγδα Φύσσα και δικοί της άνθρωποι φώναξαν τότε: «Στα λαγούμια σας! Στις τρύπες σας! Τελειώσατε!». Ακολούθησε η απάντηση των υποστηρικτών Λαγού: «Τώρα ξεκινάμε!».

Με την επανέναρξη της εκδίκασης, η εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί ως «καταχρηστικό» το αίτημα αναβολής του Ν. Μιχαλολιάκου, που μπορεί να έρχεται στο δικαστήριο «με αναπηρικό αμαξίδιο όπως κάθε κατηγορούμενος με κινητικά προβλήματα». Επικαλέστηκε το αντικείμενο «δημοσίου συμφέροντος» της δίκης, το έγκλημα της ανθρωποκτονίας που αποτελεί ένα εκ των αδικημάτων της δίκης και το δικαίωμα των συγγενών των θυμάτων σε ταχεία εκδίκαση, ενώ υπογράμμισε ότι επί 5,5 χρόνια ο κατηγορούμενος δεν προσερχόταν στο πρώτο δικαστήριο παρά μόνο για την απολογία του...

Στο τέλος της χτεσινής συνεδρίασης, επίσης, το δικαστήριο έπαυσε την ποινική δίωξη των πλημμελημάτων που αντιμετώπιζαν αρκετοί κατηγορούμενοι, παράλληλα με τις βαρύτερες πράξεις, λόγω παραγραφής, ενώ απέρριψε τα αιτήματα αναστολής εκτέλεσης της ποινής που υπέβαλαν άλλοι δύο κατηγορούμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ