Παρασκευή 8 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Στέργιος Λεβέντης
Στέργιος Λεβέντης
Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΚΛΗΜΟΠΟΥΛΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ, ο οποίος πέθανε πρόσφατα, οι σύντροφοί του της ΚΟ του ΤΕΙ Αθήνας προσφέρουν, μέσω Αχτίδας ΑΕΙ-ΤΕΙ-Ερευνας, 120 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ. 2

Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ γεννήθηκε το 1920 στην Αθήνα. Φοιτητής της Νομικής στην Κατοχή και μέλος της ΟΚΝΕ, οργάνωσε πολλούς συμφοιτητές του στο ΕΑΜ. Στέλεχος του ΕΑΜ Παλαιών Σφαγείων, μετά τη Βάρκιζα έζησε 2 χρόνια στην παρανομία. Πέρασε στην Πελοπόννησο, στα τμήματα του ΔΣΕ. Πολέμησε με το βαθμό του λοχαγού.

Σκοτώθηκε στις 8 Μάρτη 1949.

Ο ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ, αδελφός του Πάνου, γεννήθηκε το 1926. Μέλος της ΟΚΝΕ και αυτός, οργάνωσε πολλούς νέους των Παλαιών Σφαγείων στην ΕΠΟΝ. Το Δεκέμβρη του 1943, συνεργάτης των Γερμανών τον υπέδειξε σε περίπολο της Γκεστάπο με τη φράση «καμαράντ κομμουνίστ». Πιάστηκε και εκτελέστηκε τον Ιούλη του 1944, σε ηλικία 18 χρόνων.

Στη μνήμη των αδελφών και των γονιών μου, οι οποίοι υπέφεραν τόσες ταπεινώσεις επειδή τα παιδιά τους ήταν αγωνιστές, προσφέρω 30 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πετραλώνων.

Κατερίνα Κασαπίδου

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΡΗΓΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ, ο οποίος εκτελέστηκε στις 5 Μάρτη 1951 μαζί με τον Νίκο Νικηφορίδη και άλλους πατριώτες γιατί αγωνιζόταν για τα ιδανικά της ειρήνης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της παγκόσμιας συναδέλφωσης, η αδελφή του Τασούλα προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Κυριακή Λεβέντη
Κυριακή Λεβέντη
* * *

φΩΤ. 2

Συμπληρώθηκαν 14 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ, μέλος του ΚΚΕ. Δήμαρχος Σιδηροκάστρου, μετά την Απελευθέρωση, για την αντιστασιακή δράση του κυνηγήθηκε, φυλακίστηκε και εξορίστηκε. Συμμετείχε σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στο Νομό Σερρών.

Εφυγε από τη ζωή πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ, του μαρξισμού-λενινισμού και του προλεταριακού διεθνισμού.

Συμπληρώθηκαν επίσης 4 χρόνια από το θάνατο της συζύγου του ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗ. Υπήρξε και αυτή αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και με αισιοδοξία αντιμετώπιζε τις δυσκολίες της ζωής.

Στη μνήμη τους προσφέρουμε 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» και 40 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ «Αγ. Παύλου» Θεσσαλονίκης.

Τα παιδιά τους Θωμάς, Νίκος, Ναούμ, Κώστας

* * *

Στη μνήμη των αγαπημένων και αλησμόνητων γονιών μας ΣΤΕΡΓΙΟΥ και ΕΥΤΕΡΠΗΣ προσφέρουμε στο ΚΚΕ 10.000 δρχ.

Αλκης και Θάλεια Ντέξη

* * *

Ο μπαρμπα - Σωτήρης από την Αρτα προσφέρει 20 ευρώ για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».


Πάνος Κασαπίδης
Πάνος Κασαπίδης

Ηλίας Κασαπίδης
Ηλίας Κασαπίδης

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ