Σάββατο 30 Ιούλη 2022 - Κυριακή 31 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
Απορρίφθηκε ξανά η τροπολογία του ΚΚΕ για τη μονιμοποίηση πυροσβεστών

Για 2η φορά απορρίφθηκε ασυζητητί από την κυβέρνηση η τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για τη μονιμοποίηση όλων των 5ετών, 7ετών και εποχικών πυροσβεστών. Υπενθυμίζεται ότι αρχικά η τροπολογία είχε κατατεθεί από το ΚΚΕ τον περασμένο Οκτώβρη, η οποία και αντιμετωπίστηκε με τον ίδιο προκλητικό τρόπο.

Είναι άλλο ένα δείγμα πίστης από την κυβέρνηση στην ίδια εγκληματική πολιτική που βάζει στο ζύγι του κόστους - οφέλους για τους επιχειρηματικούς ομίλους κάθε λαϊκή ανάγκη, με χιλιάδες εργατικές οικογένειες να χάνουν σπίτια και περιουσίες. Αμοιροι ευθυνών όμως δεν είναι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα, που για άλλη μια φορά, με την εκκωφαντική τους σιωπή, ουσιαστικά απέρριψαν και αυτοί την τροπολογία του ΚΚΕ.

Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας αναφέρεται:

«Οι μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές, πλημμύρες, χιονοπτώσεις, που εκδηλώθηκαν και την περσινή χρονιά, είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια περιουσιών, καλλιεργειών και μιας ανθρώπινης ζωής. Τα πιο πάνω καταστροφικά φαινόμενα συνεχίστηκαν και τη φετινή χρονιά, ενώ βρισκόμαστε ακόμη στο μέσο της αντιπυρικής περιόδου. Οι τραγικές συνέπειες των πιο πάνω καταστάσεων καταδεικνύουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι όλοι οι πυροσβέστες 5ετούς και 7ετούς υποχρέωσης και όλοι οι εποχικοί πυροσβέστες που υπηρετούν στο Πυροσβεστικό Σώμα είναι άκρως απαραίτητοι και πρέπει να εργάζονται σε μόνιμη και σταθερή βάση, για να καλύψουν ένα μέρος των μεγάλων ελλείψεων που υπάρχουν σε προσωπικό, προκειμένου να μπορέσουν οι πυροσβεστικές υπηρεσίες να ανταπεξέλθουν αποτελεσματικότερα στα επιχειρησιακά συμβάντα που προκύπτουν καθ' όλη τη διάρκεια του έτους (αντιμετώπιση πυρκαγιών, διασώσεις - παροχές βοήθειας κατά τη διάρκεια πλημμυρών, σεισμών και άλλων καταστροφών)».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ