Σάββατο 30 Ιούλη 2022 - Κυριακή 31 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνεχίζουν ανυποχώρητα και στη «Μαλαματίνα»

Να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση και να ανακληθούν οι απολύσεις απαιτούν οι εργαζόμενοι. 48ωρη απεργία από τη Δευτέρα 1η Αυγούστου

Αντλώντας δύναμη από την ταξική αλληλεγγύη των συναδέλφων του κλάδου τους, όπως και συνδικάτων, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων, οι εργαζόμενοι στη «Μαλαματίνα» βρέθηκαν την Παρασκευή για ακόμη μία μέρα στην πύλη του εργοστασίου στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης δίνοντας τη μάχη της νέας 24ωρης απεργίας τους.

Αποφασισμένοι και συσπειρωμένοι στο Σωματείο τους κλιμακώνουν τον αγώνα απέναντι στις απειλές και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας για ομαδικές απολύσεις και για σταδιακή κατάργηση τμημάτων στην επιχείρηση, διεκδικώντας παράλληλα και την ανάκληση των 5 εκβιαστικών απολύσεων και την υπογραφή ΣΣΕ.

Στο πλευρό των απεργών βρέθηκαν από το πρωί της Παρασκευής μέλη εργατικών σωματείων της πόλης, όπως και συνάδελφοί τους από την «Αθηναϊκή Ζυθοποιία», που έφτασαν στον χώρο με κονβόι φορτηγών, σε μια συμβολική ενέργεια αλληλεγγύης, όπου έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα από τους συγκεντρωμένους και τα συνθήματα «Μια φωνή, μια γροθιά, ενωμένα τα Ποτά» και «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά». Επίσης, στην πύλη του εργοστασίου βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, εκφράζοντας τη στήριξη του Κόμματος στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, αποτελούμενη από τον Θανάση Χρηστίδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και τον Λεωνίδα Στολτίδη, βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Οι εργαζόμενοι στη «Μαλαματίνα» ξεκαθαρίζουν πως θα συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις έως τη δικαίωση του αγώνα τους, και έχουν προκηρύξει 48ωρη απεργία για τη Δευτέρα 1 και την Τρίτη 2 Αυγούστου, από τα μεσάνυχτα της Κυριακής έως και τις 12 τη νύχτα της Τρίτης.

Ανακοίνωση της ΤΟ Βιομηχανίας Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ

«Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους», σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η ΤΟ Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για τον αγώνα των εργαζομένων στο εργοστάσιο της «Μαλαματίνα», και προσθέτει:

«Η καινούργια διοίκηση της "Μαλαματίνα" έδειξε από την πρώτη στιγμή τις διαθέσεις της καθώς με το "καλημέρα" θέλει να προχωρήσει σε απολύσεις και σε μια σειρά αντεργατικών αλλαγών».

«Η διοίκηση της "Μαλαματίνα" πατάει στο αντεργατικό πλαίσιο που έχουν ετοιμάσει για το κεφάλαιο η σημερινή και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Για άλλη μια φορά φαίνονται οι δύο κόσμοι που υπάρχουν: Από τη μια επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές για τις μεγάλες επιχειρήσεις και από την άλλη φτώχεια και ανεργία για τους εργάτες».

Η Οργάνωση του Κόμματος δηλώνει πως στηρίζει τον αγώνα του σωματείου και τις δίκαιες διεκδικήσεις του. Και υπογραμμίζει: «Καπιταλιστική ανάπτυξη σημαίνει συνεχείς θυσίες για τον λαό. Γι' αυτό και η ανάγκη για τον ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης της εργατικής εξουσίας, του σοσιαλισμού, είναι περισσότερο επιτακτική από ποτέ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ