Σάββατο 30 Ιούλη 2022 - Κυριακή 31 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
Μεγάλη φωτιά στο Δίστομο

Δραματικές ήταν οι στιγμές για τους κατοίκους στο Δίστομο Βοιωτίας, όπου περίπου στις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής ξέσπασε μεγάλη φωτιά. Την ώρα που γραφόταν το ρεπορτάζ μας, οι φλόγες ήταν σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το χωριό. Μάχη με τις φλόγες έδιναν οι κάτοικοι της περιοχής μαζί με τους πυροσβέστες, για να μπορέσουν να συγκρατήσουν τις φλόγες να μην φτάσουν στον Ελαιώνα και από εκεί σε κατοικημένη περιοχή. Η φωτιά ήταν επικίνδυνη, καθώς βρισκόταν μέσα σε θαμνώδη δασική περιοχή που σε πολλά σημεία δεν υπήρχε δυνατότητα πρόσβασης. Τα εναέρια μέσα που ήρθαν στην περιοχή, λόγω των ανέμων αλλά και του ανάγλυφου δεν μπορούσαν να προσφέρουν και επιχειρούσε ένα ελικόπτερο. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχώς ενισχύονταν, καθώς έφταναν στην περιοχή δυνάμεις από άλλες περιοχές της Βοιωτίας, τη Φωκίδα, αλλά και τη Φθιώτιδα.

To πύρινο μέτωπο ξέσπασε κοντά στο Κέντρο Υγείας Διστόμου και της Παραλίας Διστόμου. Οι τοπικές αρχές έκαναν έκκληση να ενισχυθούν τα εναέρια μέσα, ώστε να περιοριστεί άμεσα η φωτιά, καθώς η φορά των ανέμων είναι προς τους οικισμούς «162», Παραλία Διστόμου, ενώ ένα δεύτερο μέτωπο είχε φορά προς το Κέντρο Υγείας. Στην ίδια περιοχή είχε ξεσπάσει πυρκαγιά και προ διετίας. Το μέτωπο ήταν πέντε χιλιόμετρα.

Είχαν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και συγκεκριμένα 60 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, ενώ υπήρχε συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Μία ακόμα πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιφερειακή Αιγάλεω, στο ύψος των Νεόκτιστων Ασπροπύργου, εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 2.30 το μεσημέρι της Παρασκευής. Οι συνολικά 80 πυροσβέστες με 20 οχήματα και τέσσερις ομάδες πεζοπόρου τμήματος του Σώματος αλλά και τα τέσσερα αεροσκάφη με το ένα ελικόπτερο που πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού, επικεντρώθηκαν στο να μην προχωρήσει το μέτωπο προς το Ποικίλο Ορος.

Λόγω της πυρκαγιάς, η Τροχαία προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην περιφερειακή Αιγάλεω (από το ύψος των Νεόκτιστων στο ρεύμα προς Αττική Οδό), στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ (από το ύψος της περιφερειακής Αιγάλεω) και στην Αττική Οδό (στην έξοδο προς περιφερειακή Αιγάλεω).

Χωρίς ενεργό μέτωπο ήταν οι πυρκαγιές σε Δαδιά Εβρου και Λέσβο, αφού έκαιγαν για μέρες καταστρέφοντας χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης, όπου μόνο στο δάσος της Δαδιάς υπολογίζονται σε τουλάχιστον 40.000. Ο κίνδυνος των αναζωπυρώσεων παρέμενε καθώς και ο κίνδυνος πυρκαγιάς προβλεπόταν υψηλός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ