Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Οργανώνουν την αλληλεγγύη, διεκδικούν τα δικαιώματά τους

Μοίρασμα τροφίμων στους οικότροφους φοιτητές της Φοιτητικής Εστίας Αθηνών πραγματοποίησε προχτές ο Σύλλογος Οικοτρόφων της ΦΕΑ, οργανώνοντας την αλληλεγγύη τους καλοκαιρινούς μήνες που το εστιατόριο της εστίας κλείνει παρά το γεγονός ότι δεκάδες φοιτητές συνεχίζουν να μένουν στην εστία! Τα τρόφιμα μαζεύτηκαν τις προηγούμενες μέρες με πρωτοβουλία φοιτητικών συλλόγων και παραδόθηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Οικοτρόφων της ΦΕΑ που ανέλαβε τη διανομή τους.

Σε ανακοίνωση - κάλεσμα για τη συλλογή τροφίμων, φοιτητικοί σύλλογοι σημειώνουν:

«ΟΧΙ στη διακοπή της δωρεάν σίτισης των οικοτρόφων τους καλοκαιρινούς μήνες! Να παραμείνουν ανοιχτά τα εστιατόρια! Οργανώνουμε την αλληλεγγύη μας με συλλογή τροφίμων! Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια του Συλλόγου μας να συμβάλει στη συλλογή τροφίμων που οργανώνει ο Σύλλογός μας για τους συναδέλφους μας που μένουν στις φοιτητικές εστίες τους καλοκαιρινούς μήνες!

Για άλλη μία χρονιά η σίτιση εκατοντάδων φοιτητών που παραμένουν στις εστίες για τους καλοκαιρινούς μήνες δεν είναι εξασφαλισμένη, αφού τα εστιατόρια όλων των εστιών παραμένουν κλειστά μέχρι τέλος Αυγούστου!

Ευθύνη γι' αυτήν την κατάσταση έχουν όλες οι κυβερνήσεις που παρέδωσαν μία τόσο βασική λειτουργία της φοιτητικής μέριμνας σε εργολαβίες, με τραγικά αποτελέσματα για τη διαβίωση των φοιτητών στις εστίες.

Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη, ειδικά τη συγκεκριμένη περίοδο που τόσο οι ίδιοι όσο και οι γονείς μας αντιμετωπίζουμε το κύμα της ακρίβειας, που κάνει ακόμα πιο δύσκολη την προσπάθειά μας να σπουδάσουμε, ζήτημα που ισχύει πολλαπλάσια για τους εστιακούς φοιτητές ως παιδιά εργατικών - λαϊκών οικογενειών με μειωμένο μάλιστα εισόδημα.

Διεκδικούμε να συνεχιστεί κανονικά η λειτουργία των εστιατορίων των εστιών για τους καλοκαιρινούς μήνες. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των συλλόγων οικοτρόφων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ