Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΣΣΗΝΙΑ - ΛΑΚΩΝΙΑ - ΑΤΤΙΚΗ
Πολλές φωτιές και χτες

Πυροσβέστης στο νοσοκομείο και πολίτης με εγκαύματα στο Σχίνο

Από τη φωτιά στην Πύλο Μεσσηνίας
Από τη φωτιά στην Πύλο Μεσσηνίας
Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Σχίνος Πύλου στη Μεσσηνία εκδηλώθηκε χτες το μεσημέρι, ενώ να εκκενώσουν τα σπίτια τους κλήθηκαν οι κάτοικοι του Μεσοχωρίου λόγω της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά μαινόταν σε δάσος και απειλούσε διάσπαρτες οικίες που βρίσκονται στην περιοχή. Ετσι, με μήνυμα από το «112» κλήθηκαν οι κάτοικοι του Μεσοχωρίου να μετακινηθούν προς Πήδασο. Ενας πυροσβέστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, μετά από αδιαθεσία που αισθάνθηκε, και ένας πολίτης, ιδιοκτήτης στάβλου που κάηκε, υπέστη εγκαύματα.

Σημειώνεται πως ορατός ήταν ο κίνδυνος επέκτασης του μετώπου στο καταφύγιο άγριας ζωής λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν, και γι' αυτό στο σημείο όπου μαινόταν η πυρκαγιά επιχειρούσαν 65 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος δρούσαν 4 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα. Αργότερα η φωτιά ήταν σε ύφεση, αλλά η επιχείρηση για την πλήρη κατάσβεσή της συνεχιζόταν.

Πυρκαγιά σε δασική έκταση εκδηλώθηκε στην περιοχή Καλύβια Γυθείου, όπως και σε δασική έκταση στη γέφυρα Αλφειού στον Πύργο Ηλείας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο έργο της κατάσβεσης στο Γύθειο συμμετείχαν 27 πυροσβέστες με 8 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 2 αεροσκάφη. Σε εξέλιξη ήταν πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Σοφό Ασπροπύργου στο ύψος των διοδίων της Αττικής Οδού. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά είχε εκδηλωθεί σε οικοπεδικούς χώρους και έκαιγε χαμηλή βλάστηση. Για την κατάσβεσή της επιχειρούσαν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στη Βάλια Κάλντα

Δεκατρείς μέρες χρειάστηκαν μέχρι να οριοθετηθεί η φωτιά που συνεχίζει να καίει στον Εθνικό Δρυμό στη Βάλια Κάλντα, η οποία, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οριοθετήθηκε το απόγευμα της Τρίτης.

Η φωτιά καίει στη θέση Τσακατούρα, ανάμεσα στη Βωβούσα Ιωαννίνων και το Περιβόλι Γρεβενών προς την πλευρά που γειτνιάζει με το Αρκουδόρεμα. Είναι έρπουσα, καίει χαμηλή βλάστηση και τα ξερόκλαδα. Πρόκειται για αρκετά δύσβατο σημείο, όπου επιχειρούν 14 πυροσβέστες μαζί με 7 άνδρες από το νεοσύστατο Τμήμα δασοκομάντος που εδρεύει στα Ιωάννινα.

Κάτοικοι και τοπικές αρχές έχουν κάνει εκκλήσεις για να αποσταλεί το ειδικό ελικόπτερο «Erickson s-64» για να συμβάλει στην κατάσβεση, ενώ θυμίζουμε πως το πρωί της Τρίτης ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης προχώρησε σε παρέμβαση στον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, προκειμένου να ενισχυθούν τα εναέρια μέσα που χρησιμοποιούνται για την κατάσβεση της φωτιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ