Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ
«Να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα για να μη θρηνήσουμε άλλα παιδιά!»

Την ανάγκη λήψης μέτρων προστασίας στις παραλίες, ύστερα από τον τραγικό χαμό, πριν από λίγες μέρες, ενός 17χρονου παιδιού σε παραλία της Ικαρίας, υπογραμμίζει η Ενωση Γονέων Ικαρίας. Παράλληλα, επισημαίνει την ανάγκη ουσιαστικής εκμάθησης κολύμβησης στους μαθητές στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής, διατυπώνοντας σχετικά αιτήματα.

Η Ενωση Γονέων εκφράζει την οδύνη και τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του 17χρονου παιδιού και σημειώνει ότι «στη θέση του Μιχάλη θα μπορούσε να ήταν οποιοδήποτε παιδί, είτε ως μόνιμος κάτοικος αυτού του τόπου είτε ως παραθεριστής», τονίζοντας ότι «η Ικαρία έχει πολλές παραλίες, εκ των οποίων αρκετές με επικίνδυνα νερά, απότομα ρεύματα και μεγάλο βαθμό δυσκολίας για κολύμβηση. Είναι κυριολεκτικά κίνδυνος - θάνατος ακόμα και για έμπειρους κολυμβητές, πόσο μάλλον για μικρά παιδιά. Μπορούμε να θυμηθούμε αρκετά περιστατικά τα τελευταία χρόνια». Στην ανακοίνωσή της διαπιστώνει την έλλειψη ναυαγοσωστών και σωστικών μέσων στη συντριπτική πλειοψηφία των παραλιών του νησιού, καθώς και μέσων σήμανσης για το αν επιτρέπεται ή όχι η κολύμβηση.

Επίσης, υπογραμμίζοντας την υποτιθέμενη ένταξη της εκμάθησης κολύμβησης στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής, θυμίζει ότι «σύμφωνα με τις κατά καιρούς αλλά και πρόσφατες ανακοινώσεις και εγκυκλίους του υπουργείου Παιδείας λένε "για διδασκαλία του μαθήματος της κολύμβησης υποχρεωτικά και κατά προτεραιότητα σε όλους τους μαθητές/μαθήτριες της τρίτης (Γ') τάξης που απέχουν μέχρι και 25 χιλιόμετρα από τον χώρο διεξαγωγής του μαθήματος και όπου δύνανται και της Δ' τάξης των δημοτικών σχολείων της χώρας". Ενσωμάτωση δηλαδή της κολύμβησης στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Ποιος γονιός θα ήταν αντίθετος σε μια τέτοια εξέλιξη...

Μόνο που στην περίπτωση της Ικαρίας για να συμβεί αυτό, απαιτούνται δύο βασικά στοιχεία: Κολυμβητήριο και καθηγητές Φυσικής Αγωγής κλάδου ΠΕ11, με κατά προτίμηση ειδίκευση στην κολύμβηση.

Με δεδομένο λοιπόν ότι στην Ικαρία υπάρχουν 950 μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων (καταγραφή σχολικού έτους 2021 - 2022) θεωρούμε πιο επιτακτική από ποτέ την αναγκαιότητα κατασκευής κολυμβητηρίου με ευθύνη του κράτους. Χώροι για οριοθέτηση και δημιουργία αυτού του έργου υπάρχουν. Πόροι και κονδύλια επίσης υπάρχουν, αν το κράτος δεν σκεφτεί μόνο τους εξοπλισμούς, τις εξετάσεις PISA και την παροχή δημόσιου χρήματος σε ιδιώτες...

Μέχρι να κατασκευαστεί, θα μπορούσαν τα μαθήματα να γίνονται σε ασφαλείς παραλίες όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, ζήτημα που προϋποθέτει πρόσληψη εκπαιδευτικών».

Τέλος, η Ενωση Γονέων, σημειώνοντας ότι έχει ήδη προσυπογράψει κείμενο συλλόγων και κατοίκων της Ικαρίας για την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων προστασίας της ανθρώπινης ζωής στις θάλασσες και τις ακτές του νησιού, απαιτεί:

1. Πρόσληψη επιπλέον ναυαγοσωστών, τουλάχιστον για τα σημεία που θεωρούνται επικίνδυνα.

2. Ορισμό υπευθύνου με χρέωση την, ανά μέρα, σήμανση με τα σημαιάκια τουλάχιστον των παραλιών αιχμής για καταλληλότητα ή όχι της κολύμβησης.

3. Αμεση τοποθέτηση σωστικών μέσων σε όλες τις παραλίες του νησιού.

4. Εκπόνηση μελέτης για κατασκευή κολυμβητηρίου.

5. Πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών, σε όλα τα κενά που διαπιστώνουμε σε κάθε έναρξη σχολικής χρονιάς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την πλήρη και οργανωμένη εφαρμογή του ζητά το ΚΚΕ (2019-09-20 00:00:00.0)
Ερευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων στο Αιγαίο (2019-03-29 00:00:00.0)
Ερώτηση του ΚΚΕ για τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας (2018-03-09 00:00:00.0)
Σε «θολό τοπίο» και φέτος για μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές (2018-01-13 00:00:00.0)
Από αύριο το Αθλητικό Camp στην Πάτρα (2017-09-07 00:00:00.0)
Πνίγηκαν δύο γυναίκες (2015-07-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ