Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Φωτιά κατέστρεψε μέρος του ελληνικού νοσοκομείου - γηροκομείου

Φωτιά ξέσπασε χτες το πρωί στο Ελληνικό Νοσοκομείο - Γηροκομείο του ιδρύματος Βαλουκλή στην Κωνσταντινούπολη που τέθηκε υπό έλεγχο από την τουρκική Πυροσβεστική τις μεσημβρινές ώρες, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί ή θύματα.

Ο διευθυντής του Νοσοκομείου - Γηροκομείου Βαλουκλή, Στάθης Λεάνας, σε δηλώσεις στον Τύπο σημείωσε τις δύσκολες ώρες που μεσολάβησαν και τόνισε: «Ευτυχώς δεν είχαμε θύματα, ούτε και εγκαύματα, ούτε και κανένα άλλο πρόβλημα. Προσπαθήσαμε αμέσως μόλις άρχισε η φωτιά να μεταφέρουμε όσους ήταν στο τμήμα του νοσοκομείου». Στο γηροκομείο έμεναν συνολικά 62 ηλικιωμένοι και οι περισσότεροι από αυτούς μεταφέρθηκαν στο τμήμα του νοσοκομείου ενώ σε περιπτώσεις που θεωρήθηκε απαραίτητο πήγαν σε κοντινό νοσοκομείο. Στο νοσοκομείο έμεναν και 42 ψυχικά ασθενείς, οι οποίοι πάσχουν από χρόνιες παθήσεις.

Το ίδρυμα αυτό έχει μια ιστορία 100 χρόνων στην Κωνσταντινούπολη και θεωρείται εμβληματικό για την ελληνική κοινότητα.

Τα αίτια της πυρκαγιάς, που ξεκίνησε από την οροφή και φαίνεται ότι κατάστρεψε πολύ μεγάλο μέρος του κτιρίου, ερευνώνται.

Σε δήλωσή του ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης τόνισε ότι θα υπάρξει μέριμνα για την αποκατάσταση της δομής το συντομότερο δυνατό, ενώ από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπαχίμ Καλίν, επισήμανε ότι «θα γίνουν άμεσα εργασίες για την αποκατάσταση του ιστορικού αυτού νοσοκομείου».

Επίσης, σε ανάρτησή της η πρεσβεία της Ελλάδας στην Τουρκία εκφράζει τη λύπη της για την καταστροφή του νοσοκομείου, τις ευχαριστίες σε όσους συνέβαλαν στην κατάσβεση της φωτιάς και στην ασφαλή εκκένωση του κτιρίου καθώς και ότι προσδοκά τη γρήγορη αποκατάσταση του κτιρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ