Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πανσέληνος στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Την αυγουστιάτικη πανσέληνο γιορτάζει την Παρασκευή 12 Αυγούστου το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Με ελεύθερη είσοδο από τις 20.00 έως τις 23.30, οι επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν τη σπάνια ευκαιρία να κάνουν μια νυχτερινή περιήγηση στις αίθουσες με τα αριστουργήματα της αρχαιότητας.

Σημειώνεται ότι την ίδια μέρα, στο πλαίσιο της πανσελήνου του Αυγούστου, εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε 50 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, ενώ 55 χώροι θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό με ελεύθερη είσοδο. Η φετινή διοργάνωση θα πλαισιωθεί από εκδηλώσεις αύριο Πέμπτη, καθώς επίσης στις 13, 19, 20 και 27 Αυγούστου.

Η φετινή δράση του Αρχαιολογικού Μουσείου είναι αφιερωμένη στα μυστικά της αρχαιότητας. Από τις 20.30 και μετά οι ματιές και τα βήματα των επισκεπτών θα οδηγηθούν σε επιλεγμένα εκθέματα των μόνιμων και περιοδικών εκθέσεων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, σε συναρπαστικά και αναπάντεχα ταξίδια στον χρόνο, με αφηγήσεις που ξεκινούν στις 20.30 και στις 21.30:

Δρ. Αννα Βασιλική Καραπαναγιώτη, διευθύντρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου: «Επιστροφή στην πατρίδα. Ιστορίες επαναπατρισμού αρχαιοτήτων» (αίθουσα 13).

Δρ. Μανόλης Πετράκης, αρχαιολόγος: «Μια νύχτα στην Ελευσίνα» (αίθουσα 15).

Δρ. Δέσποινα Ιγνατιάδου, προϊσταμένη του Τμήματος Συλλογής Εργων Γλυπτικής: «Αρτεμις. Από την παρθένα κυνηγό των Ελλήνων μέχρι την Εφεσία θεά της Ιωνίας» (αίθουσα 21).

Δρ. Βάντα Παπαευθυμίου, επιμελήτρια του Τμήματος Συλλογής Εργων Γλυπτικής: «Πάνας, ο θεός των βουνών και των κοπαδιών» (αίθουσα 34).

Αννα Ιακωβίδου, αρχαιολόγος - μουσειολόγος, και Λάμπρος Μπερούκας, μηχανικός Η/Υ: «Τα μυστήρια του Μηχανισμού των Αντικυθήρων» (αίθουσα 38).

Δρ. Δήμητρα Κρίγκα, αρχαιολόγος: «Η πόλη στη σκιά του ηφαιστείου. Ακρωτήρι Σαντορίνης» (αίθουσα 48).

Δρ. Γεώργιος Καββαδίας, προϊστάμενος του Τμήματος Συλλογών Αγγείων, Εργων Μεταλλοτεχνίας και Μικροτεχνίας: «Νυχτερινές ιστορίες πολέμου» (αίθουσα 55).

Δρ. Κωνσταντίνος Πασχαλίδης, επιμελητής του Τμήματος Συλλογών Προϊστορικών, Αιγυπτιακών, Κυπριακών και Ανατολικών Αρχαιοτήτων: «Ιστορικός περίπατος γύρω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Αγνωστα περιστατικά και εμβληματικές στιγμές της Ιστορίας». Σημείο συνάντησης, στη μαρμάρινη σκάλα της πρόσοψης του Μουσείου. Ωρα έναρξης: 21.00.

Στοιχεία επικοινωνίας: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44, Αθήνα, 10682, τηλέφωνα 2132144856 και 2132144889, ιστοσελίδα: www.namuseum.gr


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ