Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Παρέμβαση σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο για την υδροδότηση του νησιού

Απαιτεί μέτρα για επαρκές και ποιοτικό νερό, καθώς και μόνιμες προσλήψεις στη ΔΕΥΑΖ

Σε παρέμβαση στην προγραμματισμένη για σήμερα Τετάρτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου στις 6.30 μ.μ. καλεί τα σωματεία και τους κατοίκους το Εργατικό Κέντρο του νησιού, με αφορμή το σοβαρότατο πρόβλημα υδροδότησης που αντιμετωπίζουν αρκετές περιοχές.

Με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ.ά.), καθώς και των περιφερειακών και τοπικών αρχών, ολόκληρα χωριά (Αγ. Λέων, Βολίμες κ.ά.) στα ορεινά του νησιού δεν υδροδοτούνται, ενώ το πρόβλημα μεγεθύνεται το καλοκαίρι. Αντίστοιχα ζητήματα αντιμετωπίζουν και άλλα χωριά, στα πεδινά (Αγ. Δημήτρης, Αγ. Κήρυκας, Γερακαρία κ.ά.), σε μερικά από τα οποία δεν υπάρχει καν επαρκές δίκτυο, αλλά και η πόλη, με τη ροή να είναι ελλιπέστατη σε πολλές περιπτώσεις.

Στο μεταξύ, σε πρόσφατη δειγματοληψία σε 18 γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΖ διαπιστώθηκε ότι σε 4 απ' αυτές οι τιμές αγωγιμότητας ξεπερνούν κατά πολύ ακόμα και τα όρια της υπάρχουσας νομοθεσίας για το πόσιμο νερό, επιβάλλοντας άμεσα μέτρα για τη διαχείρισή τους.

«Εν μέσω καλοκαιριού η κατάσταση με την υδροδότηση των χωριών αλλά και της πόλης της Ζακύνθου έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ολόκληρα χωριά και συνοικισμοί κάνουν να δουν νερό μέρες, και όταν αυτό έρχεται η ροή του είναι μηδαμινή», τονίζει το Εργατικό Κέντρο, υπογραμμίζοντας και την ακαταλληλότητα ακόμα και του παρεχόμενου νερού του δικτύου που καταλήγει στα σπίτια, «το οποίο είναι γεμάτο άλατα και δεν κάνει ούτε για μαγείρεμα».

Την ίδια ώρα, επισημαίνει το Εργατικό Κέντρο, «το πρόβλημα φυσικά δεν αφορά τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, που εκεί το νερό ρέει άφθονο», «για τους εργαζόμενους όμως, τους κατοίκους της πόλης και των χωριών, είναι είδος πολυτελείας» και «μετά την εξοντωτική δουλειά και τα δωδεκάωρα στα ξενοδοχεία και στις υπόλοιπες δουλειές της σεζόν, οι εργαζόμενοι γυρνούν στο σπίτι τους και δεν έχουν ούτε να κάνουν ένα μπάνιο».

Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου απαιτεί μεταξύ άλλων καθημερινή, σταθερή και με ικανοποιητική ροή υδροδότηση όλων των χωριών και των συνοικισμών της πόλης, να γίνουν οι απαραίτητες αντικαταστάσεις στο δίκτυο ύδρευσης, που είναι παμπάλαιο και ενέχει κινδύνους και για την υγεία, άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στη ΔΕΥΑΖ με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες της Υπηρεσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ