Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 - Κυριακή 14 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΛΠΕΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΛΠΕΑΣ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΟΛΙΤΗ, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας πριν δύο χρόνια, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Αγίας Βαρβάρας.

Δ. Κ. - Κ.

  • Πέρασαν δύο χρόνια που έχεις «φύγει» από κοντά μας, σύντροφε ΒΑΓΓΕΛΗ. Το κενό μεγάλο που έχεις αφήσει σε εμάς που είχαμε την τύχη να σε έχουμε στη ζωή μας. Οι σύντροφοί σου Γεράσιμος, Γιάννα και Αννα προσφέρουμε στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Αγίας Βαρβάρας.

***

ΦΩΤΟ

Για την συναγωνίστρια ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΥ, ως δώρο μνήμης ονομαστικής γιορτής, προσφορά 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Κρητικών Γαλατσίου, για το ακούραστο - αγωνιστικό ΚΚΕ.

Ο σύζυγος, Νώντας Χαϊδεμένος

***

ΦΩΤΟ

Στις 17/8/2022 συμπληρώνονται 12 χρόνια από τότε που «έφυγε» τόσο πρόωρα από κοντά μας η αγαπημένη μας συντρόφισσα, σύζυγος, μητέρα, ΡΟΥΛΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ.

Πέρασαν 12 χρόνια που «έφυγες» από κοντά μας, συντρόφισσα Ρούλα. Το κενό που άφησες πίσω σου, τεράστιο. Μην ανησυχείς όμως. Το κομμάτι της ζωής σου που άφησες πίσω, τα δύο σου μικρά παιδιά, έγιναν γυναίκες άξιες να πάρουν τη σκυτάλη από εσένα στο Κόμμα, στην κοινωνία, στο πανεπιστήμιο.

Θα σε θυμόμαστε και θα σε αγαπάμε για πάντα.

Ο σύζυγός της, Χρήστος, και οι κόρες της, Μαρία και Ηλιάνα, προσφέρουν στη μνήμη της 150 ευρώ μέσω της ΚΟ Εργαζομένων Δήμου Περάματος - Τομέα ΟΤΑ.

Η οικογένειά σου, Mαρία, Hλιάνα, Xρήστος

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των αγαπημένων γονιών μας ΘΟΔΩΡΑ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, και ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ, προσφέρουμε στο τιμημένο μας ΚΚΕ 100 ευρώ για την οικονομική του ενίσχυση.

Τα παιδιά τους, τα εγγόνια, οι γαμπροί και η νύφη τους

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΝΟΤΑΚΗ η σύζυγός του, Μάρω, και τα παιδιά του, Κατερίνα και Δημήτρης, προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

  • Στη μνήμη του εκπαιδευτικού, συντρόφου ΓΙΑΝΝΗ ΝΟΤΑΚΗ, που χάσαμε πρόσφατα, ο σύντροφος Μανώλης Ψαρράς, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, προσφέρει στον «Ριζοσπάστη» 30 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Χολαργού - Παπάγου. Με αυταπάρνηση και γενναιότητα ήταν μπροστάρης σε όλες τις μεγάλες μάχες που δόθηκαν στην Εκπαίδευση τα τελευταία 30 χρόνια. Γνωριστήκαμε στα συνέδρια της ΟΛΜΕ, όντας αντιπρόσωποι του ΠΑΜΕ, και θυμάμαι πόσο μεστές και ουσιαστικές ήταν οι σκέψεις και οι παρατηρήσεις του για μια Παιδεία των λαϊκών αναγκών! Εύχομαι το παράδειγμα του συντρόφου Γιάννη στην κομματική και συνδικαλιστική ζωή να το ακολουθήσουν και οι νεότεροι σύντροφοι εκπαιδευτικοί!
  • Στη μνήμη του αγαπημένου συναδέλφου και αξιόλογου συντρόφου ΓΙΑΝΝΗ ΝΟΤΑΚΗ, που μας «άφησε» πολύ νωρίς, προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Σιντικής Σερρών.

ΣΚΟΥΡΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΣΚΟΥΡΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Δέσποινα Κοσμίδου

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πραγματικού συντρόφου και ατσάλινου κομμουνιστή ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ (φωτ.) και του στρατηγού ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΑΝΤΑΚΑ, που τον υποδέχτηκα στον Ταυρωνίτη Κρήτης, τη «μικρή Μόσχα» όπως τη λέγαμε, προσφέρω 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Μολάων της ΚΟ Λακωνίας.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΒΑΓΓΕΛΗ ΞΥΝΟΓΑΛΑ, για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατό του, προσφέρουμε στο Κόμμα του, το ΚΚΕ, και στην Τομεακή Επιτροπή Εύβοιας, 100 ευρώ.

Η γυναίκα του, τα παιδιά του, τα εγγόνια του

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του πατέρα του, ΣΟΦΙΑΝΟΥ ΒΑΛΕΝΤΗ, και της μητέρας του, ΡΟΖΑΛΙΑΣ ΒΑΛΕΝΤΗ, ο Παναγής Βαλέντης προσφέρει στο Κόμμα 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Επαγγελματιών - Βιοτεχνών Αργοστολίου.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ η οικογένειά του προσφέρει 100 ευρώ για την ενίσχυση του Κόμματος, μέσω ΚΟΒ Τριχωνίδας.

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των συντρόφων ΚΩΣΤΑ ΜΠΟΤΣΗ και ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΡΤΣΙΑ, που «έφυγαν» για παντοτινές διακοπές κάποιον Ιούλιο, προσφέρω στην ΚΟΒ Λογιστών, της οποίας υπήρξαν μέλη, το ποσό των 100 ευρώ.

Δ. Κ. Κ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 14/8/2021, σε ηλικία 65 ετών, «έφυγε» από τη ζωή η ΑΓΝΗ ΠΑΧΗ - ΚΡΟΜΛΙΔΟΥ. Ηταν παιδί των πολιτικών προσφύγων και αξιωματικών του ΔΣΕ, Γιάννη Παχή και Ελένης Κατσή, που επαναπατρίστηκαν το 1983. Γεννήθηκε, μεγάλωσε και σπούδασε στην ΕΣΣΔ πολιτικός μηχανικός, ενώ εργαζόταν ως προϊσταμένη του Τμήματος Μελετών στη ΔΕΥΑ Κοζάνης.

ΡΟΥΛΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ
ΡΟΥΛΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ
Στη μνήμη της αδελφής μου, Αγνής Παχή - Κρομλίδου, προσφέρω 100 ευρώ στην ΤΕ Κοζάνης του ΚΚΕ, 50 ευρώ στο Παράρτημα Κοζάνης της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, 50 ευρώ στην ΤΕ Λάρισας του ΚΚΕ και 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

Ελευθερία Παχή

***

ΦΩΤΟ 3

Ο ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ γεννήθηκε στον Εμπρόσνερο Χανίων, μέλος του ΚΚΕ και του ΕΛΑΣ. Ηταν Μακρονησιώτης, καταδικασμένος σε 14 χρόνια φυλακής και δις εις θάνατον. Απεβίωσε στις 14/8/1986.

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ, γεννημένος στον Εμπρόσνερο Χανίων, ήταν ανταρτόπουλο του ΕΛΑΣ από τα 17 του, πολέμησε στα Λευκά Ορη και τότε οργανώθηκε στο Κόμμα. Μετανάστευσε στο Βέλγιο και ως εργάτης στα ορυχεία ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική δράση. Απεβίωσε στις 14/8/2021.

Στη μνήμη του αγαπημένου φίλου, συντέκνου και συναγωνιστή ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΥΡΜΠΑΚΗ, ο οποίος πριν «φύγει» είχε πλούσια δράση πλάι στο Κόμμα μας, αν και ανήκε σε άλλο πολιτικό χώρο, αλλά και σε όλους τους Μπρονιερίτες που πάλεψαν στις γραμμές του ΚΚΕ για το δίκιο και τα ανώτερα ιδανικά μας, προσφέρουμε το ποσό των 300 ευρώ.

Σταύρος Ξυδάκης και Πανωραία Ξυδάκη

***

Στις 3 Αυγούστου συμπληρώθηκαν 29 χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΟΥΣΗΣ, μέλος της ΚΟΒ ΕΒΕ Ταξί και συνεπής αγωνιστής. Στη μνήμη του η γυναίκα του Παρασκευή και οι κόρες του Θεοδώρα και Αιμιλία προσφέρουν 50 ευρώ στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, που πίστεψε και υπηρέτησε αταλάντευτα μέχρι τον πρόωρο θάνατό του.

***

ΦΩΤΟ

Στις 13 Αυγούστου συμπληρώνονται 11 χρόνια από τον πρόωρο χαμό του συντρόφου ΝΙΚΟΥ ΣΥΓΟΥΡΟΥ. Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει 100 ευρώ στην ΚΝΕ, μέσω του Τομεακού Συμβουλίου Ζακύνθου.

  • 11 χρόνια συμπληρώνονται στις 13 Αυγούστου από τον απρόσμενο και πρόωρο χαμό του συντρόφου ΚΝίτη ΣΥΓΟΥΡΟΥ ΝΙΚΟΥ. Στη μνήμη του οι σύντροφοι Παναγιώτης και Διονυσία προσφέρουν στην ΚΝΕ 50 ευρώ μέσω του ΤΣ Ζακύνθου.
  • Οσα χρόνια κι αν περάσουν, η μνήμη πεισμώνει και μένει στα όμορφα και τα μεγάλα, σαν τους αγώνες που δώσαμε μαζί με τον σύντροφο και φίλο μας Νίκο. Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΣΥΓΟΥΡΟΥ προσφέρουμε 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Σύρου του ΚΚΕ.

ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΥ
Σωκράτης και Νικόλας

***

Στη μνήμη του ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ προσφέρω 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Παλικής - Κεφαλονιάς.

Βιτσέντζος Χαριτάτος

***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των γονιών μου ΟΛΓΑΣ (φωτ.) και ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΦΙΔΗ (φωτ.), αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, της αντιδικτατορικής πάλης και των αγώνων για ειρήνη και δημοκρατία στη χώρα μας, καθώς και στη μνήμη των αγαπημένων μου, αδελφού ΓΙΑΝΝΗ ΚΩΦΙΔΗ και συζύγου ΛΑΖΑΡΟΥ ΚΕΣΙΔΗ, προσφέρω 100 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τους αγώνες και τις θυσίες τους! Με πολλή αγάπη και τρυφερότητα θα τους έχουμε πάντα στη σκέψη και την καρδιά μας.

Μια μικρή ακόμα προσφορά 50 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή» στη μνήμη των αγωνιστών ΘΥΜΙΟΥ ΜΑΥΡΗ και ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ.

Νίνα Κωφίδου - Κεσίδου

***

ΦΩΤΟ

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ έλαβε ενεργό μέρος στην Εθνική Αντίσταση και τιμήθηκε για τη συμμετοχή του. Η φασιστική χούντα τον φυλάκισε και τον εξόρισε στο Λακκί της Λέρου. Εως το τέλος της ζωής του παρέμεινε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ και υπερασπίστηκε την ιδεολογία του ανυποχώρητα, ως μέλος της ΚΟΒ Τροιζηνίας.

Η κόρη του Βάσω Σκούρτη και ο άντρας της Σταύρος Παπακυριάκος, τα παιδιά τους, τα εγγόνια και τα δισέγγονα προσφέρουν στο ΚΚΕ 50 ευρώ για να συνεχίσει τον αγώνα για τον σοσιαλισμό.

ΝΙΚΟΣ ΣΥΓΟΥΡΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΣΥΓΟΥΡΟΣ
***

Στη μνήμη των κομμουνιστών ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΦΛΩΡΑΤΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΞΕΝΟΥ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (Πάνου) ΣΕΡΕΜΕΤΗ, που βρεθήκαμε στις ίδιες φυλακές επί χούντας, προσφέρω στο ΚΚΕ 10 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ναυπάκτου.

Δ. Β.

***

ΦΩΤΟ

Πέρασαν κιόλας δύο χρόνια από τη μέρα που «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή, στις 12/8/2020, η συντρόφισσα ΑΛΙΚΗ ΦΟΥΝΤΑΛΗ από το Κλεισοχώρι Εδεσσας.

Η Αλίκη Φουνταλή, με καταγωγή από την Κύπρο, ήταν για χρόνια μέλος του Κόμματος στην ΚΟΒ Εδεσσας. Ηταν σύζυγος του συντρόφου Μιχάλη Φουνταλή, μέλους του Τομεακού Γραφείου Πέλλας του ΚΚΕ και εκλεγμένου για πολλές τετραετίες δημοτικού συμβούλου Εδεσσας με την παράταξη που υποστήριζε το ΚΚΕ.

Στη μνήμη της ο σύντροφός της στη ζωή και στον αγώνα, Μιχάλης Φουνταλής, προσφέρει μέσω ΚΟΒ Εδεσσας 150 ευρώ στο ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 8/8/2022 «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών ο σύντροφος ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, μετά από πολύμηνη μάχη με σοβαρά προβλήματα υγείας που είχε.

Γεννήθηκε στις 8/10/1946 στον Πολύανθο Ροδόπης, από προσφυγική οικογένεια από τη Μικρά Ασία. Οι γονείς του ήταν βιοπαλαιστές αγρότες. Μετά τις σπουδές του στη Θεσσαλονίκη, εργάστηκε ως δασολόγος σε Δασαρχεία στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και αργότερα στη Διεύθυνση Δασών ν. Ροδόπης.

ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΒΑΛΕΝΤΗΣ
ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΒΑΛΕΝΤΗΣ
Μέσα από τις γραμμές του Κόμματος ανέπτυξε πρωτοπόρα κοινωνική και συνδικαλιστική δράση στον κλάδο των δασολόγων. Επίσης, την περίοδο 1998 έως 2002 υπήρξε δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Μέλος του Κόμματος από τα μέσα της δεκαετίας του '70 έως και τον θάνατό του. Διετέλεσε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης του ΚΚΕ . Ολα αυτά τα χρόνια και μέχρι το τέλος της ζωής του, ο σύντροφος Μιχάλης δεν έπαψε στιγμή να παλεύει μέσα από τις γραμμές του Κόμματος για τα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού. Υπερασπίστηκε μαχητικά το Κόμμα για να μην αλλοιωθούν τα επαναστατικά του χαρακτηριστικά.

Η ΚΟ Ροδόπης εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην σύζυγό του, Γιώτα, και στα παιδιά του, Γιάννα και Ευγένιο.

Στην μνήμη του συντρόφου Μιχάλη Καρανικολάου, σύντροφοι και φίλοι του προσφέρουν 270 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της ΤΕ Ροδόπης.

***

ΦΩΤΟ 2

Στις 16/8 συμπληρώνονται 22 χρόνια από όταν «έφυγε» ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΛΠΕΑΣ. Στη μνήμη του, η σύζυγός του Μερόπη και οι οικογένειες των παιδιών του, Σπύρου, Δημήτρη και Ηλία Σαλπέα, αλλά και στη μνήμη του ΚΛΕΑΝΘΗ ΚΥΖΙΛΗ, προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ.


ΟΛΓΑ ΚΩΦΙΔΟΥ
ΟΛΓΑ ΚΩΦΙΔΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΦΙΔΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΦΙΔΗΣ

ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ
ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΤΣΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΤΣΗΣ

ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΟΤΑΚΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΟΤΑΚΗΣ

ΡΟΖΑΛΙΑ ΒΑΛΕΝΤΗ
ΡΟΖΑΛΙΑ ΒΑΛΕΝΤΗ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

ΑΛΙΚΗ ΦΟΥΝΤΑΛΗ
ΑΛΙΚΗ ΦΟΥΝΤΑΛΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ

ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΚΥΖΙΛΗΣ
ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΚΥΖΙΛΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΡΤΣΙΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΡΤΣΙΑΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΞΥΝΟΓΑΛΑΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΞΥΝΟΓΑΛΑΣ

ΑΓΝΗ ΠΑΧΗ ΚΡΟΜΛΙΔΟΥ
ΑΓΝΗ ΠΑΧΗ ΚΡΟΜΛΙΔΟΥ

ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΜΠΑΚΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΜΠΑΚΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ