Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«Ασημένια» επιτυχία για την Κατερίνα Στεφανίδη

Τη δική της ιστορία στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Στίβου συνεχίζει να γράφει η Κατερίνα Στεφανίδη, που κατέκτησε ένα ακόμα μετάλλιο στον θεσμό με το ασημένιο στο Μόναχο, τερματίζοντας 2η στο επί κοντώ με καλύτερο άλμα στα 4,75 μ. Ηταν το τέταρτο μετάλλιο για την Ελληνίδα άλτρια σε Ευρωπαϊό Πρωτάθλημα, μετά το ασημένιο του 2014 και τα χρυσά του 2016 και του 2018. Το χρυσό στο Μόναχο κατέκτησε η Φινλανδή Μούρτου, με σπουδαίο άλμα στα 4,85 μ., κάνοντας ατομικό ρεκόρ (είχε 4,72 μ.) και ρεκόρ αγώνων. 3η ήταν η Σλοβένα Σούτεϊ, επίσης με 4,75 μ. αλλά με συνολικά χειρότερες προσπάθειες από την Στεφανίδη.

Σε έναν τελικό με έντονο συναγωνισμό, η Κατερίνα Στεφανίδη, αφού πέρασε με την πρώτη τα 4,55 μ., 4,65 μ. και 4,70 μ., πάλεψε για την πρωτιά με την Μούρτου, ωστόσο είχε ένα αποτυχημένο άλμα στα 4,80 μ. και άλλα δύο αποτυχημένα στα 4,85 μ.

Τριπλούν: Στον τελικό η Καρύδη

Σπουδαία επιτυχία και για την Σπυριδούλα Καρύδη, η οποία προκρίθηκε στον τελικό του τριπλούν μετά από εξαιρετική εμφάνιση στα προκριματικά. Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι, με κορυφαίο άλμα στα 13,71 μ., κατετάγη 5η στην ημιτελική σειρά της και 12η στο σύνολο των προκριματικών, και εξασφάλισε την παρουσία της στον αυριανό τελικό.

Σφύρα: «Καθάρισε» με την πρώτη ο Φραντζεσκάκης

Τη συμμετοχή του στον τελικό της σφυροβολίας εξασφάλισε και ο Χρήστος Φραντζεσκάκης, με βολή στα 76,33 μ. στον προκριματικό του αγωνίσματος. Ο Ελληνας αθλητής σημείωσε την επίδοση με την πρώτη του προσπάθεια, ενώ ήταν άκυρος στη δεύτερη και άφησε την τρίτη, καθώς είχε ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση. Στο ίδιο αγώνισμα, αντίθετα, αποκλείστηκε ο Μιχάλης Αναστασάκης, που έμεινε στην 9η θέση με καλύτερη βολή στα 70,84 μ.

400 μ. εμπόδια: Με φόρα στα ημιτελικά η Γναφάκη

Με εντυπωσιακή κούρσα στα προκριματικά και ατομικό ρεκόρ, η Δήμητρα Γναφάκη προκρίθηκε στα ημιτελικά των 400 μ. εμπόδια. Η νεαρή αθλήτρια τερμάτισε 2η στην προκριματική σειρά της με 56.45, καταρρίπτοντας το 56.55 που αποτελούσε μέχρι τώρα τον καλύτερό της χρόνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ