Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Προμηθέας Δεσμώτης» στο Θέατρο Δάσους

Το αριστούργημα του Αισχύλου, «Προμηθέας Δεσμώτης», επιστρέφει στο Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 31 Αυγούστου. Συνεχίζοντας τη σημαντική πορεία της προηγούμενης σεζόν, το Θέατρο Πορεία σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης παρουσιάζουν για δεύτερη συνεχή καλοκαιρινή περίοδο τον «Προμηθέα Δεσμώτη» του Αισχύλου, σε μετάφραση Γιώργου Μπλάνα και σκηνοθεσία Αρη Μπινιάρη.

Στην τραγωδία, ο Αισχύλος πραγματεύεται την αντίσταση του αλυσοδεμένου στον Καύκασο Προμηθέα να υποκύψει στο θέλημα του «ανελέητου» Διός. Πρόκειται για μία σπαρακτική επίκληση του πάσχοντος Θεού για τον άνθρωπο. Μία επίκληση ενιαία, με συνεχή κλιμάκωση από την αρχή έως το τέλος, για τον άνθρωπο. Ενας ασταμάτητος αγώνας κατά της δύναμης της εξουσίας...

Διανομή: Προμηθέας: Γιάννης Στάνκογλου. Κράτος: Αρης Μπινιάρης. Βία / Ακόλουθος Ωκεανού και Ερμή: Κωνσταντίνος Γεωργαλής. Ηφαιστος / Ακόλουθος Ωκεανού και Ερμή: Δαυίδ Μαλτέζε. Ωκεανός: Αλέκος Συσσοβίτης. Ιώ: Νάνσυ Μπούκλη. Ερμής: Ιωάννης Παπαζήσης. Ακόλουθοι Κράτους και Βίας: Κατερίνα Δημάτη, Γρηγορία Μεθενίτη.

Χoρός (αλφαβητικά): Δήμητρα Βήττα, Ελένη Βλάχου, Φιόνα Γεωργιάδη, Κατερίνα Δημάτη, Δάφνη Κιουρκτσόγλου, Δάφνη Νικητάκη, Γρηγορία Μεθενίτη, Αλεξία Σαπρανίδου, Θάλεια Σταματέλου. Μουσικός επί σκηνής: Σταμάτης Φουσέκης.

Ωρα έναρξης: 9 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ