Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ
Σπουδαία διάκριση για τον Χρήστο Φραντζεσκάκη στη σφυροβολία

Στον τελικό του ακοντισμού προκρίθηκε η Ελίνα Τζένγκο

6ος στη σφυροβολία τερμάτισε ο Χρ. Φραντζεσκάκης στο Μόναχο

Eurokinissi

6ος στη σφυροβολία τερμάτισε ο Χρ. Φραντζεσκάκης στο Μόναχο
Για μία ακόμα μέρα συνεχίστηκαν οι αξιόλογες εμφανίσεις των μελών της Εθνικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου που διεξάγεται στο Μόναχο, με πιο ξεχωριστές τις παρουσίες του Χρήστου Φραντζεσκάκη στη σφυροβολία και της Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό.

Στον τελικό της σφυροβολίας, που έγινε υπό βροχή, ο Χρήστος Φραντζεσκάκης μετά από εξαιρετική εμφάνιση τερμάτισε 6ος, με καλύτερη βολή στα 78,20 μ., που αποτελεί ατομικό ρεκόρ, καταρρίπτοντας το παλιό του, στα 78,15 μ., και πανελλήνιο ρεκόρ Κ23. Ο 22χρονος αθλητής αρχικά με επίδοση 76,92 μ. κατάφερε να συνεχίσει στο β' μέρος του τελικού ως 6ος (συνέχιζαν οι 8 από τους 12 αθλητές) και εκεί με την προαναφερθείσα σπουδαία βολή διατήρησε τη θέση του μέχρι το τέλος, παρά τον έντονο συναγωνισμό. Επίσης, είχε βολή στα 74,83 μ. και άλλη μια άκυρη. Το χρυσό πήρε ο Πολωνός Νοβίτσκι με 82 μ. (κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο), το ασημένιο ο Ούγγρος Χάλας με 80,92 μ. και το χάλκινο ο Νορβηγός Χέντρικσεν με 79,45 μ.

Στον ακοντισμό η Ελίνα Τζένγκο επιβεβαίωσε την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το τελευταίο διάστημα, παίρνοντας εύκολα την πρόκριση στον τελικό με καλύτερη βολή στα 61,28 μ. Η Ελληνίδα αθλήτρια ξεκίνησε με 57,20 μ., ωστόσο με τη δεύτερη βολή πέρασε το όριο και «καθάρισε» την πρόκριση, ανεβάζοντας τις προσδοκίες ενόψει του αυριανού τελικού.

Αξιόλογη παρουσία με νέο ατομικό ρεκόρ για την Δήμητρα Γναφάκη στον ημιτελικό των 400 μ. εμπόδια. Η νεαρή σπρίντερ, αν και έτρεξε στον πρώτο διάδρομο, έκανε πολύ καλή κούρσα, τερματίζοντας 4η στη σειρά της με χρόνο 56.14.

Πολύ καλά στάθηκε και η Αρτεμις Αναστασίου στα 200 μ., φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά, όπου σε μια κούρσα που έγινε υπό βροχή κατετάγη 7η στη σειρά της με χρόνο 23.60.

Μακριά από τον καλό του εαυτό έμεινε ο Εμμανουήλ Καραλής στο επί κοντώ, όπου στα προκριματικά είχε καλύτερο άλμα στα 5,50 μ., αποτυγχάνοντας στα 5,65 μ. για πρόκριση στον τελικό.

Στο 200 μ. ανδρών ο Παναγιώτης Τριβυζάς στα προκριματικά τερμάτισε 6ος στη σειρά του με 21.00 (-1,0), καταλαμβάνοντας τη 19η θέση στη γενική κατάταξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ