Σάββατο 20 Αυγούστου 2022 - Κυριακή 21 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΑΤΤΙΚΗ
Συνεχίζουν τον αγώνα οι πλημμυροπαθείς στο Ληλάντιο Χαλκίδας

Με συνέχιση του αγώνα και νέα κινητοποίηση την Κυριακή 4 Σεπτέμβρη, στις 10.30 π.μ. στη γέφυρα του Βασιλικού, απαντούν οι κάτοικοι του Ληλαντίου Χαλκίδας στην κοροϊδία κυβέρνησης, Περιφερειακής και Τοπικής Διοίκησης, καθώς δύο χρόνια μετά τις φονικές πλημμύρες δεν έχουν υλοποιηθεί έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης.

Η απόφαση για νέα κινητοποίηση πάρθηκε στη συνέλευση των πλημμυροπαθών κατοίκων που πραγματοποίησε η Επιτροπή Αγώνα Ληλαντίου στον παραλιακό οικισμό Μπούρτζι Χαλκίδας, όπου σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές κατά την πλημμύρα που έπληξε την περιοχή τον Αύγουστο του 2020.

Πριν από λίγες μέρες η Επιτροπή Αγώνα είχε πραγματοποιήσει διαμαρτυρία στην Περιφέρεια και είχε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη, χωρίς να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις για το πότε θα ξεκινήσουν τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και κατασκευής των γεφυριών που έχουν γκρεμιστεί.

Στη συνέλευση έγινε πλούσια συζήτηση και μεταφέρθηκε μεταξύ άλλων η ανησυχία που βιώνουν οι κάτοικοι της περιοχής σε κάθε ψιλόβροχο, ενώ αναφέρθηκαν εξαιρέσεις πληγέντων ακόμα και από τα ψίχουλα των αποζημιώσεων.

Η Επιτροπή Κατοίκων Ληλαντίου διεκδικεί ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της ζωής, αντιπλημμυρικά έργα στον Λήλαντα ποταμό, με ολοκληρωμένη παρέμβαση από τις πηγές μέχρι τις εκβολές του, ανέγερση της γέφυρας των Φύλλων και στήριξη των γεφυρών Βασιλικού και Αφρατίου, αποζημίωση όλων των πληγέντων στο 100% της ζημιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ