Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η «Μαρί Κιουρί» για τέταρτη σεζόν στο Θέατρο «Αποθήκη»

Η επιτυχημένη παράσταση «Η Απολογία της Μαρί Κιουρί», σε κείμενο της Ευσταθίας και σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία της Κίρκης Καραλή, θα παρουσιαστεί από τις 2 Οκτώβρη, για 4η θεατρική σεζόν, στο Θέατρο «Αποθήκη».

Στον ρόλο της Μαρί Κιουρί η Πέγκυ Τρικαλιώτη, που βραβεύτηκε δύο φορές για την ερμηνεία της.

Πρόκειται για την ιστορία μιας σημαντικής γυναίκας της παγκόσμιας Ιστορίας, που ξετυλίγει τα όνειρα, την καριέρα, το αποτύπωμά της στην επιστήμη, τους έρωτες και τη σχέση με τις κόρες της. Το κείμενο παίρνει ως βάση τη βιογραφία της Μαρί Κιουρί, που είναι γραμμένη από την κόρη της, Εύα, συγκεντρώνοντας παράλληλα καταγεγραμμένες πληροφορίες της ιστορικής πραγματικότητας, σε συνδυασμό με στοιχεία μυθοπλασίας, που αναδεικνύουν με ευαισθησία τις άγνωστες πτυχές μιας σπουδαίας προσωπικότητας.

Ο γαλλικός Τύπος αποσιώπησε τη δεύτερη απονομή της, του Νόμπελ Χημείας, και η γαλλική κοινωνία την κατέκρινε, ξεχνώντας τη μεγαλειώδη προσφορά της. Αυτό το πραγματικό γεγονός γίνεται εφαλτήριο για μια παράσταση που διαδραματίζεται σε μια δικαστική αίθουσα. Τα πρώτα χρόνια στην υπό τσαρική κατοχή Βαρσοβία, οι σπουδές στη Σορβόνη, η ραδιενέργεια, το πρώτο Νόμπελ... Η Μαρί ξετυλίγει με συγκίνηση και ένταση τη δική της προσωπική ιστορία.

Μέρες παραστάσεων: Σάββατο 18.00, Κυριακή 21.00, Δευτέρα 20.00, Τρίτη 21.00.

Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ