Σάββατο 9 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

ΠΑΝΟΣ ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΣ
ΠΑΝΟΣ ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΣ
Φωτ.

Αύριο, Κυριακή, 10 Μάρτη στις 10.00 π.μ. στην εκκλησία Παναγίτσα του Νέου Ηράκλειου γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ

ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ

Καλούμε τους συντρόφους, φίλους και συγγενείς να τιμήσουν τη μνήμη του με την παρουσία τους.

Στη μνήμη του η ΠΕΑΥΕΑ της οποία ήταν πρόεδρος προσφέρει 150 ευρώ στην ΠΟΑΟ.

Οι συναγωνιστές και σύντροφοί του

Ο Γιώργος Αντωνίου γεννήθηκε στο Νιοχώρι Γυθείου το 1919. Κατοικούσε στο Νέο Ηράκλειο Αττικής. Είχε επιλέξει τη στρατιωτική σταδιοδρομία. Ο πόλεμος του '40 ανέκοψε αυτή την προοπτική. Πήρε μέρος στη μάχη του Ρούπελ ενάντια στους Γερμανούς εισβολείς.

Με την εμφάνιση οργανωμένης αντίστασης οργανώθηκε στο ΕΑΜ Γυθείου. Διέφυγε στη Μέση Ανατολή μαζί με άλλους πατριώτες το Μάρτη του 1943. Πήρε μέρος στα γεγονότα της Μέσης Ανατολής και κλείστηκε και αυτός στρατόπεδο των Αγγλων «Ντεκαμέ».

Στην Ελλάδα επέστρεψε στις 6 Δεκέμβρη 1945.

Για τη συμμετοχή του στην Εθνική Αντίσταση παραπέμφθηκε σε Στρατοδικείο και υποβιβάστηκε σε στρατιώτη. Ακολούθησαν εκτοπίσεις στην Πάρο, στα Γιούρα, στο Μακρονήσι.

Πολύ αργότερα αποκαταστάθηκε στο βαθμό του λοχαγού και αποστρατεύτηκε.

Ως το θάνατό του στις στις 29 Γενάρη 2002 ήταν: Γενικός Γραμματέας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγωνιστών Μέσης Ανατολής (ΠΣΑΜΑ). Γραμματέας του Παραρτήματος Ηράκλειου Αττικής της ΠΕΑΕΑ και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Αξιωματικών-Υπαξιωματικών Εθνικής Αντίστασης 41-44 (ΠΕΑΥΕΑ).

Η σύζυγος, κόρη και τα εγγόνια του

* * *

Φωτ.

Αύριο Κυριακή 10 Μάρτη στις 12.45 μ.μ. στο Νεκροταφείο του Παλαιού Φαλήρου γίνεται το χρονιάτικο μνημόσυνο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης από τη Λευκάδα

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΥ

μέλους του ΚΚΕ.

Η οικογένεια: Μαρία, Βαρβάρα, Νίκος, Ευγενία


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ