Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ανοιξε η πλατφόρμα για τον «προσωπικό γιατρό» και στην Αττική

Ανοιξε χτες η πλατφόρμα για την εγγραφή στον «προσωπικό γιατρό» στις Περιφέρειες Αττικής και Νότιου Αιγαίου. Ο σχετικός ιστότοπος (https://ehealth.gov.gr/p-rv/p) είναι ήδη ανοιχτός από 1η Αυγούστου στις περισσότερες Περιφέρειες και πλέον γίνονται εγγραφές και στην Αττική.

Με την πλατφόρμα αυτή εκατομμύρια άνθρωποι κατανέμονται σε ελάχιστους «προσωπικούς γιατρούς», με σκοπό οι τελευταίοι να λειτουργήσουν ως «πύλη εισόδου», δηλαδή ως «κόφτης» για την πρόσβαση σε δομές και υπηρεσίες Υγείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, περισσότεροι από 2.100.000 πολίτες έχουν εγγραφεί στον «προσωπικό γιατρό», ωστόσο οι διαθέσιμοι γιατροί που έχουν κάνει σχετική σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ είναι μόλις 3.209.

Παράλληλα, η κυβέρνηση έχει φροντίσει να προβλέψει ποινές και χαράτσια, προκειμένου να εκβιάσει την εγγραφή. Μεταξύ άλλων προβλέπεται ότι από 1/10/2022 οι μη εγγεγραμμένοι σε «προσωπικό γιατρό» θα έχουν πρόσθετη συμμετοχή κατά 10% στη φαρμακευτική δαπάνη, στις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις και πράξεις, στα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές και στις λοιπές παροχές (επιπλέον του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής τους). Από 1/1/2023 η πρόσθετη συμμετοχή προσαυξάνεται κατά 10% ακόμα. Επίσης, όσοι εγγραφούν θα έχουν από 1/1/2023 προτεραιότητα κατά τον προγραμματισμό των επισκέψεών τους στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία σε δημόσιες μονάδες Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ