Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ
Ευρωπαϊκές πρωτιές για Τεντόγλου και Ντρισμπιώτη

Ο Μίλτος Τεντόγλου και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη ήταν αυτοί που πήραν τις πρωτιές στη σχετική ψηφοφορία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου για τον καλύτερο αθλητή του μήνα Αυγούστου, οπότε σημείωσαν τις χρυσές επιτυχίες τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου. Στην ψηφοφορία που έγινε μέσω των social media της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας συμμετείχαν χιλιάδες φίλοι του στίβου απ' όλο τον κόσμο. Είναι η πρώτη φορά που ο ελληνικός στίβος έχει δύο εκπροσώπους στις πρώτες θέσεις στις σχετικές ψηφοφορίες.

Ο πρόσφατα πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος, Μίλτος Τεντόγλου, πρώτευσε στην ψηφοφορία για τους άνδρες αφήνοντας πίσω τον πρωταθλητή του επί κοντώ Σουηδό Αρμάντ Ντουμπλάιντις, τον νικητή στα 1.500 και 5.000 μ. Νορβηγό Γιάκομπ Ινγκεμπρίγτσεν και τον πρωταθλητή της δισκοβολίας Λιθουανό Μίκολας Αλένκα.

Στις γυναίκες η δις πρωταθλήτρια του Μονάχου σε 35 χλμ. και 20 χλμ. του βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη πήρε την πρώτη θέση, μπροστά από την Φέμκε Μπολ, επίσης δις νικήτρια στα 400 μ. και 400 μ. με εμπόδια, την Γερμανίδα πρωταθλήτρια στα 100 μ. Τζίνα Λουκενκέμπερ, την Αλβανίδα Λουίζα Γκέγκα που κέρδισε ιστορικό χρυσό για την Αλβανία στα 3000 μ. στιπλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ