Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επιπρόσθετες δυσκολίες στις υποστελεχωμένες Δασικές Υπηρεσίες

Οι καθυστερήσεις στη διαδικασία πληρωμής δασικών συνεταιρισμών δημιουργούν προϋποθέσεις για έλλειψη ξυλείας για θέρμανση

Αντιμέτωπες με επιπρόσθετα προβλήματα είναι οι Δασικές Υπηρεσίες και μετά την πολυδιαφημισμένη μεταφορά τους από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση της ΝΔ, έπειτα από τις τεράστιες καταστροφές το 2021. Ο λόγος δεν είναι η αλλαγή αυτή καθαυτή αλλά το γεγονός ότι συνεχίζεται η διαχρονική από όλες τις αστικές κυβερνήσεις υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση της Δασικής Υπηρεσίας, ζήτημα που αποτρέπει την ολοκληρωμένη διαχείριση των δασών και την ουσιαστική πρόληψη των πυρκαγιών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας μας, τα μεγαλεπήβολα «προγράμματα δασοπροστασίας» του υπουργείου που είχαν εξαγγελθεί από τον Φλεβάρη, είναι επί της ουσίας στα χαρτιά και για το θεαθήναι, αφού και τα κονδύλια δεν επαρκούν και λόγω έλλειψης προσωπικού δεν μπορούν να βγουν οι βάρδιες ή ακόμα και τα περίπολα. Αλλωστε, παρά τα μεγάλα λόγια και την αυταρέσκεια των κυβερνητικών στελεχών για τη φετινή αντιπυρική περίοδο ότι ...κάηκαν λιγότερες δασικές εκτάσεις σε σχέση με πέρσι, οι καταστροφές στην Αττική, στον Εβρο (δάσος Δαδιάς), στην Πελοπόννησο και άλλες περιοχές επιβεβαιώνουν ότι συνεχίζεται η ίδια εγκληματική πολιτική.

Επιπρόσθετα, για τη φετινή χρονιά και μπροστά στον χειμώνα που έρχεται οι ελλείψεις και στις διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες των Δασαρχείων και των Διευθύνσεων Δασών δημιουργούν γραφειοκρατικά προβλήματα και καθυστερήσεις στη διαδικασία πληρωμής των δασικών συνεταιρισμών που αναλαμβάνουν την ξύλευση. Ετσι, με δεδομένες τις ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν φέτος τα λαϊκά στρώματα με την ακριβή Ενέργεια, λόγω της αντιλαϊκής - φιλομονοπωλιακής πολιτικής κυβερνήσεων και ΕΕ, το θέμα της ξυλείας για θέρμανση είναι σοβαρό ειδικά για πολλές ορεινές περιοχές όπου αποτελούν εναλλακτικό τρόπο αφού είναι απλησίαστα όλα τα άλλα καύσιμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ